Svobodní začínají sbírat podpisy pro Jaklovu kandidaturu
Publikováno 02.07.2012 v kategorii: Jakl President!

Tajemníka současného prezidenta Ladislava Jakla oficiálně potvrdil republikový sněm Strany svobodných občanů jako kandidáta do nadcházejících prezidentských voleb. Jakl byl jediným kandidátem, strana nyní začíná se sběrem potřebných 50 tisíc podpisů, informoval v neděli předseda strany Petr Mach.

„Věříme, že je nejen schopným politikem, ale také silnou osobností se schopností úspěšně prosazovat zájmy České republiky,“ uvedl Mach.

Stranické prezidentské primárky probíhaly online. Jakl byl jediným kandidátem, hlasování se zúčastnila více než třetina členů a příznivců Svobodných, z níž mu většina (88 procent) vyslovila podporu.

„Strana svobodných občanů vyznává stejné hodnoty a ideály jako já. Jsme pro člověka a jeho svobodu, to je to, k čemu chci přispět,“ řekl Jakl, který tak bude bojovat o Hrad například s čestným předsedou SPOZ Milošem Zemanem nebo s bývalým premiérem Janem Fischerem. Za ODS zápasí v rámci prezidentských primárek proti sobě místopředseda senátu Přemysl Sobotka a europoslanec Evžen Tošenovský.

Jakl dostal dříve podobnou nabídku i od Akce D.O.S.T.

Česká republika bude historicky poprvé vybírat prezidenta přímou volbou. Současnému prezidentovi Václavu Klausovi skončí mandát v roce 2013. Kandidátem se může stát člověk, kterého podpoří 20 poslanců, 10 senátorů, anebo 50 tisíc občanů.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET