Potvrzeno. Jakl bude kandidovat na prezidenta
Publikováno 17.06.2012 v kategorii: Jakl President!

Tajemník současného prezidenta Ladislav Jakl byl na nedělním Republikovém sněmu Strany svobodných občanů oficiálně potvrzen jako kandidát do nadcházejících prezidentských voleb České republiky. Jakl, který byl jediným kandidátem, uspěl ve víkendových prezidentských primárkách a může se tak o post ucházet s podporou Svobodných.
Primárky probíhaly on-line. Zúčastnilo se 35 % členů a příznivců Svobodných, z toho bylo 88 % pro kandidaturu. „Ladislav Jakl měl podporu stranického vedení, také v primárkách uspěl. Nyní zahajujeme sběr potřebných 50 tisíc podpisů,“ uvádí Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů. „Věříme, že je nejen schopným politikem, ale také silnou osobností se schopností úspěšně prosazovat zájmy České republiky,“ dodává Petr Mach.

Ladislav Jakl na Republikovém sněmu Svobodných uvedl hlavní důvody přijetí podpory své prezidentské kandidatury: “S potěšením jsem přijal podporu Svobodných na prezidentskou kandidaturu. Strana svobodných občanů vyznává stejné hodnoty a ideály jako já. Jsme pro člověka a jeho svobodu, to je to, k čemu chci přispět.“

Na nedělním Republikovém sněmu, kromě Ladislava Jakla, vystoupili také zahraniční hosté Richard Sulík, poslanec Národní rady Slovenské republiky a předseda strany Sloboda a solidarita nebo také Ludwik Dorn, poslanec polského Sejmu ze strany Solidární Polsko.

Petr Mach
předseda
O Svobodných
Svobodní se profilují jako pravicová euroskeptická strana a tvrdí, že pokud se nepodaří prosadit zásadní změny současné EU, měla by podle nich Česká republika EU opustit. Strana svobodných občanů má přes tisíc členů a registrovaných příznivců.
Více informací: www.svobodni.cz

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET