Ostříhat Jakla? Zapomeňte, říká Klausův tajemník
Publikováno 28.06.2012 v kategorii: Jakl President!
Tajemník prezidenta a kandidát na prezidenta pro příští funkční období Ladislav Jakl svůj zevnějšek měnit nehodlá. Ostříhání očekávat nelze.
A to ani přesto, že mu někteří pod touto podmínkou slibují volební hlas.

Například jeden z členů Svobodných Jakla coby kandidáta na prezidenta doporučuje svým známým a přátelům, kteří mu prý fandí, ale…

„Vzhledem k tomu, že to jsou konservativní lidé, kladou mi otázku, na kterou nedovedu odpovědět. Rád bych, kdybyste mi s tím pomohl. Jste v případě úspěchu ochoten upravit svůj vzhled tak, aby byl hezký, např. i na známkách a obrazech ve třídách?“ ptá se tento příznivec Jakla v mailu, který prezidentův tajemník zveřejnil na svých webových stránkách.

„Pro mě to je trochu problém: lidská svoboda x něco obětovat pro obecné dobré. Tento problém není nový, už prof. Knížák se s ním nepopral uspokojivě. Děkuji za odpověď. Přeji Vám úspěch,“ napsal volič J.S.

Se svým námětem ale nepochodil. „Dobrý den. Co myslíte ´úpravou vzhledu´? Jestli ostříhání, pak to očekávat asi nelze,“ odepsal mu Ladislav Jakl.

„Za posledních 40 let jsem byl tisíckrát postaven před volbu: ostříhat se – získat výhodu, neostříhat se – získat nevýhodu. Mnohokrát jsem na to doplatil, ale i díky tomuto postoji jsem takový, jaký jsem. I díky tomu chápu svobodu nejen jako vlastní osvobození, ale jako hodnotu, kterou je nutno přát i druhým,“ vysvětlil.

A pokud tím tazatel myslí něco jiného, pak Jakl nechápe, co by to mělo být.

„Mé obleky i košile jsou kvalitní a čisté, nekouká mi z kalhot tílko, nenosím špinavé boty. A ve svém volném čase si – myslím – zasloužím stejné pochopení jako třeba ti, co hrají o víkendech fobal, koupou se, nebo třeba lezou po skalách.“

„Víte, on ten konzervativní přístup k životu má možná jiné, než jen ty povrchní projevy,“ dodal.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET