DOST podpoří hned tři kandidáty na prezidenta
Publikováno 12.07.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna
Konzervativci z Akce D.O.S.T. podpoří v kampani na prezidenta republiky tři kandidáty – Ladislava Jakla, Janu Bobošíkovou a Jiřího Karase.
Představitelé Akce D.O.S.T. to uvedli v prohlášení věnovaném přímé volbě prezidenta.

Ačkoli má Akce D.O.S.T. výhrady k vhodnosti přímé volby hlavy státu za současného ústavního pořádku, bere ji jako příležitost prostřednictvím vhodného kandidáta či kandidátů upozornit širší českou veřejnost na hodnoty obsažené v Manifestu D.O.S.T. a na nebezpečí, které by plynulo z jejich zpochybňování.

„Hlava státu, jakkoli jsou jeho pravomoci značně omezené, může hrát, jak je tomu ostatně i dnes, významnou úlohu při obraně těchto hodnot. Proto je nutné k těmto volbám přistoupit velmi zodpovědně,“ uvedl předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín

Protože se nenaplnilo přání představitelů Akce D.O.S.T., aby se konzervativně orientované proudy v českém veřejném životě shodly na společném kandidátovi, podpoří D.O.S.T. nakonec všechny tři osobnosti, které myšlenky ztělesněné v Manifestu D.O.S.T. reprezentují.

„Můžeme s potěšením konstatovat, že do klání o prezidentský úřad aktuálně vstupují osobnosti, které si naši podporu zasluhují. Dva z nich jsou signatáři Manifestu D.O.S.T., jmenovitě Ladislav Jakl a Jana Bobošíková. Třetím kandidátem, který má naše sympatie, je Jiří Karas. Víme, že i naprostá většina signatářů Manifestu D.O.S.T. některého z těchto kandidátů bude chtít podporovat a volit,“ uvedl místopředseda sdružení Petr Bahník.

Akce D.O.S.T. si přeje, aby se budoucím prezidentem republiky stala osobnost, která bude účinně hájit českou státní svrchovanost a hodnoty odvozené z křesťanských kořenů naší civilizace. Odmítá proto většinu kandidátů, jejichž jména se objevují v čele mediálně prefabrikovaných žebříčků. „Naši podporu si tedy mohou zasloužit jen takoví kandidáti, kteří, alespoň v některém důležitém ohledu, stojí v opozici vůči soudobým sociálně inženýrským projektům multikulturalismu a globální vlády!“ vysvětlil Semín.

Akce D.O.S.T. se proto obrací na signatáře Manifestu D.O.S.T. a další příznivce se žádostí, aby svým podpisem podpořili kandidaturu všech těchto tří kandidátů a pomohli i se sběrem dalších podpisů, které podmiňují účast těchto kandidátů ve volbě.

Akce D.O.S.T. je občanské sdružení pro podporu občanských práv a svobod i tradičních hodnot české kultury a státnosti. Odmítá ideologizaci veřejného života a snaží se šířit atmosféru otevřenosti a objektivity. Věnuje se proto vzdělávací a popularizační činnosti, pořádá kulturní akce i veřejná shromáždění a happeningy. V neposlední řadě také monitoruje případy možného porušování práv a svobod občanů a poskytuje obětem takového porušování potřebnou právní pomoc a podporu. Ve svém působení vychází z textu Manifestu D.O.S.T. ze dne 7. listopadu 2007 a na něj navazujících aktivit.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET