Komunisté varují: prezident Jakl zavede autoritativní režim!
Publikováno 26.07.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Neoliberální politici zesilují obranu proti globálnímu společenskému pohybu, který ohrožuje jejich panování. Hrozí reálné nebezpečí, že současnou komplexní společenskou krizi euroamerické civilizace se pokusí řešit zavedením autoritativních režimů.

To se projevuje i v aktivitě našich pravicových stran. Ačkoli zásadně odmítají referendum, zorganizovaly přímou volbu prezidenta. Funkční období současného prezidenta Václava Klause skončí 7. března příštího roku.

Volební kampaň ještě nebyla oficiálně zahájena, ale téma přímé volby prezidenta už několik měsíců slouží vládním propagandistům k odvádění pozornosti od bezohledných asociálních aktivit současné vlády. K mediální atraktivitě tématu přispívá, že noví uchazeči o šéfování na Hradě vyskakují jak čertíci ze žertovné krabičky.

* * *

Například Ladislav Jakl, v současnosti tajemník prezidenta, ještě nedávno zpochybňoval princip přímé volby prezidenta a přirovnal ji k cirkusu. Myslí si to stále, i když jej strana Svobodných nominovala jako svého kandidáta. Jakl je pragmatik a ví, že to bude aréna pro velké, viditelné i neviditelné peníze a mediální vlivy.

Na otázku on-line deníku TÝDEN.CZ, proč chce v takovém cirkusu účinkovat, odpověděl mimo jiné: »…v té nepřímé (volbě) mám velké šance.« A na otázku, zda končí klid a mír v českém ústavním pořádku, odpověděl: »…Bude to platit pro každého přímo voleného prezidenta. Ještě se budeme všichni hodně divit.«

Podobně asi uvažuje další kuriózní uchazeč, kariérista Vladimír Dlouhý. Podle zákonů profesora Parkinsona lze vrcholové manažery rozdělit na dva typy podle schopnosti předvídat následky rozhodnutí. Jedni předvídají vždy správně a druzí se vždy mýlí. Z profesního životopisu Dlouhého lze odvodit, že patří k manažerům, kteří se mýlí velmi často.

* * *

Nelze vyloučit, že se k pelotonu uchazečů připojí ještě senátor Jaromír Štětina a poslanec Marek Benda, když se nestal ministrem spravedlnosti. Mohl by počítat s podporou katolických farářů, kteří přesvědčí babičky, aby jej volily, a odvděčily se mu tak za úsilí při jednání o darování národního majetku katolické církvi.

Pro pana Štětinu by zase mohl obstarat hlasy Petr Gazdík od Starostů, kteří chtějí vládu pevné ruky. Strana TOP 09, jejíž členská základna čítá jen asi 2000 osob, by tak měla spolu s občanem Schwarzenbergem dvě želízka v ohni a podporu vyznavačů katolického i neoliberálního náboženství.

Avšak dozrál čas, aby… ale o tom až v druhé části článku na straně 5 buď v tištěné podobě Haló novin (k zakoupení na stáncích), nebo v elektronické podobě na internetových stránkách www.publero.com.

Zdroj: Josef ŠULC

Webdesign: Kabris|NET