Přímá volba by neměla být o penězích
Publikováno 01.08.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Prezidentské volby jsou sice ještě daleko, ale vybraní kandidáti jednotlivých politických stran začínají být už v akci.

Byl jsem proti přímé volbě, protože mám rád, když se řeší věci postupně. Přímá volba prezidenta patří v tomto čase mezi to poslední co by České republice prospělo. Je to v podstatě jenom technická záležitost.

Máme mnoho zákonů, které nejsou v pořádku – a hlavně pořád se mění a přibývají. To není dobré.

Sliby politických stran nemají vůbec žádnou hodnotu (váhu). To také není dobré.

Místo toho, abychom jsme se poučili z dob Komunistického režimu, tak zeštíhlení státního aparátu a minimální zásahy do života občanů je pouze téma pro snílky. To je velmi špatně.

Snažíme se být soudržní se spolkem jménem EU, v kterém převládají socialistické manýry. V době, kdy už by to mělo být politickým stranám jasné, tak dělají přesný opak. O skutečných problémech v okolí vlády se moc nemluví, ale hlavně, že se pořád zabývají triviálními tématy, např.: zda-li vydat či nevydat nějaké poslance – nebo se velmi snaživě zabývají čerpáním z fondu EU. – O tom, že posílání peněz do Bruselu je v jádru věci prostě špatně, se nikdo z vládních stran nezmíní. No, je toho více.

Ale pozor, máme možnost prezidenta České republiky volit přímo.

I když mne přímá volba moc v této době nesedí, tak jsem tomu rád z toho důvodu, že mohu alespoň trošku něco ovlivnit.

Nyní už je mnoho kandidátů na post prezidenta ČR známo, sbírají podpisy a začnou rozjíždět kampaně.

Současný prezident Václav Klaus to nemá příliš jednoduché. Sám se totiž nechal v jednom televizním pořadu slyšet, že podle svého přesvědčení by nepodepsal takřka nic. To je jenom tak pro doplnění, protože na tomto prohlášení jasně vidíme, že si prezident nemůže dělat co chce – a hlavně v zájmu prezidenta je (nějaké) fungování vlády, ne chaos.

Já už jsem si svého favorita vybral, ale přesto se o jiné kandidáty, ne příliš horlivě, zajímám.

Nejvíce mne zaujal, jakožto žhavý kandidát, populární politik devadesátých let a bývalý komunista Vladimír Dlouhý, který si spletl politiku se sportem, i když vlastně politika tak trochu sportem je. Asi je pro něj příliš brzy vyjadřovat své názory k důležitým tématům při sbírání podpisů. Odkaz: http://zpravy.idnes.cz/vladimir-dlouhy-kandiduje-na-prezidenta-fdk-/domaci.aspx?c=A120718_162407_domaci_abr

Jeden z nejoblíbenějších je bývalý premiér Jan Fischer. Nevím co bych zvláštního o tomto politikovi napsal. Podle mne je to politik, který patří do proudu současné vrcholové politické scény, tedy kandidát nevybočující z řad politiků, kteří naší zemi vedou. V souvislosti s panem Fischerem bych jenom chtěl dodat, že nerad slyším o velkých částkách na kampaně. Je sice pěkné, když pan bývalý premiér nebude používat státní peníze, ale množství peněz použité na kampaň by neměly hrát důležitou roli v politickém utkání. V politickém boji by se mělo jednat hlavně o ideje a myšlenky. Jakou má pan Fischer a mnoho dalších kandidátů politickou filosofii mi není známo. Odkaz: http://zpravy.idnes.cz/fischera-sponzoruje-chrenek-dgq-/domaci.aspx?c=A120727_171550_domaci_brm a http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-56783950-miliardar-chrenek-dal-fischerovi-na-kampan-devet-milionu-vazim-si-toho-rika-expremier

Tak a teď konečně pár slov k kandidátovi Ladislavu Jaklovi za Stranu svobodných občanů:

Ladislav Jakl je pravý opak všech (pro mne známých) kandidátů. Jak už jsem naznačil výše, tak prezident nemůže dělat žádné zázraky. Přesto mám radost, že existuje někdo, pro koho svoboda a nezávislost nejsou cizími slovy. Další euroskeptický prezident je naprosto pro současné směřování Evropské unie nevhodný, a právě proto je podle mého názoru přímo ideální. To co hlavní představitelé EU nechtějí slyšet, by mělo … Rád bych totiž chtěl mít prezidenta, který dokáže samostatně přemýšlet a s vkusem svobodně vyjadřovat své názory. Opravdu bych nechtěl loutku, která hned bez přemýšlení přikývne na všechny přichystatné Bruselské plány.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET