Lukáš Jelínek lže
Publikováno 02.08.2012 v kategorii: Hrubá záplata

Pane Lukáši Jelínku,

nekorektních levičáckých politických aktivistů, jakým jste Vy, je hodně. Málokterý má ale tak málo soudnosti, aby sám sebe označoval za politologa. Jenže když už se za politologa vydáváte, měly by Vaše takto podepsané texty splňovat alespoň to nejzákladnější minimum analytické a argumentační poctivosti.

Ale nesplňují. Vám stačí nálepky. Z lenosti, z neschopnosti si něco nastudovat i ze zaujatosti. Nepotřebujete odkrývat kořeny a podstatu politických postojů či osobnostního ideového fundamentu. Máte dopředu svůj obrázek a ten potřebujete jen šířit a ne podepírat argumenty, které neexistují.

Napsal jste ve svém dnešním textu v Právu (a psal jste totéž už i jinde), že „Ostatně i s Bobošíkovou je Jakl zaměnitelný. S jedinou výjimkou: on vzývá české pivo, ona nabízí české buchty.“

Takže zaměnitelný s jedinou výjimkou. To je výsledkem poctivé srovnávací analýzy? Rozboru výroků, postojů, textů? Ne, to je propagandistická nálepka. A v jejím zájmu i lžete.

Kdy jsem já jedinkrát v životě vzýval české pivo? Můžete to nějak doložit? Napsal jsem o pivu desítky textů a dal desítky rozhovorů. Zkuste to. Našel jste v mých výrocích jedinou větu, jedinou za celý život, kde bych „vzýval“ české pivo? České pivo vzývají milióny Čechů. Já však nikoli, v tom se naopak odlišuji. To se Vám ale nehodí do krámu. Nikdy jsem ani slovem netvrdil, že české pivo je lepší než piva jiná. Jsem naopak vytrvalým propagátorem piv u nás neznámých, pivních stylů u nás nepoužívaných. A také kritikem české pivařské povýšenosti. To ale nevíte, jen jste kdesi zaslechl v souvislosti se mnou slovo pivo a u lidí Vašeho jednoduchého stylu myšlení okamžitě došlo ke krátkému spojení pivo=české pivo. Máte mě za šovinistu (k čemuž byste také nenašel jediný můj výrok za celý život), tak asi budu vzývat české pivo.

Lenost, lajdáctví, nálepkování. To není politologie, to je laciná plytká agitace.

L.J.

Webdesign: Kabris|NET