Ladislav Jakl pro Deník Metro
Publikováno 09.08.2012 v kategorii: Jakl President!, Rozhovory

Vážený pane Jakle, bohužel jsem se nemohl zúčastnit dnešní TK Svobodných a proto bych vám rád položil touto formou několik dotazů:

Dobrý den. Já jsem na té TK stejně nebyl, musím chodit do práce.

Kolik již máte nasbíraných podpisů?

Nevím. Já sám podpisy nesbírám, to dělají mí podporovatelé a ti mají dosud většinu archů u sebe. Lehké to určitě není.

Znepokojuje vás stále narůstající počet prezidentských kandidátů?

Naopak. Od začátku jsem po tom volal. Půl roku nás média krmila předem vybraným okruhem oblíbenců a nutila nás povinně vybírat jen z nich. Je ale třeba, aby voliči v kolekci kandidátů našli toho svého a nemuseli volit se skřípějícími zuby nejmenší zlo.

A berete své konkurenty vážně?

Jistě. Každý člověk si zaslouží vážnost a úctu. Nejsem jako naši novináři, kteří o některých uchazečích dopředu píší pohrdlivě a posměšně, co jako že si to dovolují.

Rozhlížíte se již po prezidentské kanceláři a říkáte si v duchu, jak to tam přestavíte, pokud volby vyhrajete?

Ne. Tenhle medvěd ještě v plném zdraví běhá po lese, než abych už dělil jeho kůži.

Postěžoval jste si, že vás i některé další kandidáty média vynechávají z internetových anket typu „koho chceme za prezidenta?“. Proč to podle vás dělají? Nemůže to být tím, že zájemců o Hrad neustále přibývá a je únavné ankety neustále doplňovat o nové tváře?

Ne, to není tím. Některé nové tváře jsou omílané od prvních dnů, kdy se o nich ví, já se leckde neobjevuji ani po dvou měsících. Asi nepatřím do té správné party. Nebo si to ti druzí zaplatili.

Váš názor na názor Bohuslava Sobotky na „přestárlé prezidentské kandidáty“ je?

Vtipný postřeh. S Bohuslavem Sobotkou nesouhlasím nikdy a v ničem, ale pokud si za běžný žertík budeme vyhrožovat fackami, tak nám ta kampaň pěkně začíná. U mne v kapele kolikrát také muzikantům vypadly zuby a nikdo je za to nešetřil. A oni věděli, že srandu je třeba ustát.

Zdraví Ladislav Jakl.

Otázky kladl:
Tomáš Belica
Redaktor
METRO Česká republika, a. s.

Metro

Webdesign: Kabris|NET