E-mailový rozhovor pro KohoVolit.eu
Publikováno 14.08.2012 v kategorii: Jakl President!, Rozhovory

Dobrý den, jménem neziskové organizace KohoVolit.eu bychom Vás rádi požádali o odpověď na několik otázek týkajících se kandidatury Ladislava Jakla na post prezidenta republiky. Michal Kormaňák, KohoVolit.eu

Dobrý den. Je bych si upřesnil, koho se ptáte, komu své dotazy adresujete. Své jméno v nich nacházím ve třetí osobě.
Zdraví L. Jakl

Dobrý den, v tom případě se omlouvám za nepřesné oslovení. Ze zkušeností které máme, jsme zvyklí na to, že většinou komunikujeme s kanceláří či asistentem dotyčné osoby. Všechny otázky jsou tedy samozřejmě směřovány přímo na Vás. Děkuji za pochopení,
Michal Kormaňák, KohoVolit.eu

Dobrý den. Žádné kanceláře či týmy placených asistentů nemám. Vaše zkušenosti s ostatními také o čemsi vypovídají.
Odpovědi přikládám níže.

1) Máte transparentní prezidentský účet? Případně kde ho lze najít?

Nemám. Zatím jsem neutratil na tento účel ani korunu a nemám to v blízké budoucnosti v úmyslu. Opravdová kampaň má smysl až tehdy, když se aspirant skutečně stane kandidátem, tedy poté, co splní zákonem předepsané podmínky.

2) Kolik hodláte dát do prezidentské kampaně peněz?

Já žádné peníze na tento účel nemám. Určitě budu ze svého financovat například různé cestování, pokud bude třeba. Možná nějaké peníze utratí jednotlivci nebo sujekty, kteří mě budou chtít podpořit, např. Svobodní. Ti s mou podporou hodlají spojit svou krajskou a senátní kampaň a jistě na to účet mají.

3) Jaké opatření hodláte přijmout pro to, aby finance Vaší kampaně byly otevřené? (Seznam smluv, faktur, transparentní účet apod.)

Já nezaměstnávám desítky a stovky „dobrovolníků“, nedostávám žádné miliony od lidí, kteří si mezi jinými prezidentskými aspiranty platí své koně a očekávají od nich, že se jim to pak v podobě protekce vrátí. Pokud budu vyvíjet nějaké placené propagační aktivity, určitě tak udělám podle všech daných pravidel. Já nabízím své názory, ne služby bohatým klientům jako jiní. Nehodlám se rovněž najednou zbláznit a hrát si na někoho jiného, skákat padákem, potápět se, běhat maratony či létat balonem. Voliči mají volit kandidáty za to, že jsou takoví, jací jsou, ne za to, že pár týdnů ze sebe dělají někoho jiného. Budu dál takový, jaký jsem byl vždy. Ono je to i o dost levnější, než si najednou hrát na supermana.

Zdraví L. Jakl

Webdesign: Kabris|NET