Odpovědi Ladislava Jakla voličce
Publikováno 27.08.2012 v kategorii: Jakl President!, Rozhovory

Dobrý den, pane Jakle, zamýšlíte financovat vlastní prezidentskou kampan v takovém rozsahu, jakou dovoluje prováděcí zákon?

Nevím, kde bych na to vzal.

Není Vám líto zbytečně vyhozených peněz, které jsou potřeba v jiných oblastech veřejného života?

Já žádné peníze vyhazovat nebudu a mimochodem, peníze na zviditelňování důležitých myšlenek určitě nejsou „zbytečně vyhozené“.

Proč je Vaši sponzoři nesměrují jinam – přímo tam, kde lidem chybí…

Žádné sponzory nemám. A pokud se nějaký najde, jistě pro to bude mít svůj důvod. Například, že chce podpořit myšlenky, které podle něj za podporu stojí.

Myslím si, že pokud bych byla zvolena prezidentem, nemohla by mne tato funkce, která vzejde z této „zaplacené podpory“ těšit.

To vzkažte prezidentským uchazečům, rozhazujícím desítky milionů, které jistě nedostali kvůli idejím ale jako zálohu na budoucí protekci.

Tímto způsobem má přemýšlet každý člověk, ale bohužel tomu tak dnes není. Proto dnes žijeme ve společnosti s makrorozdíly v sociálním postavení, ve světě megaboháčů se statisícovými příjmy, kteří žijí luxusem a mrháním a naproti tomu lidí, kteří musí vycházet z příjmem huboko pod průměrným platem a zbývá jim málo nebo vůbec nic na spoření.

Česká společnost je společností s nejmenšími sociálními rozdíly na světě. Každý má právo svůj majetek užívat dle své vůle, vše ostatní je cesta k násilí a diktatuře.

Dovolte mi ještě názor na osobu budoucího prezidenta České republiky. Myslím, že mimo jiné kladné osobnostní stránky, jako je především sociální cítění, empatie, ochota naslouchat a pomáhat druhým, skromnost aj. by se měl zaměřit na posílení samostatnosti republiky především v oblasti zemědělství a zajištění národního bohatství (nerostné suroviny, památky aj.).

Prezident zcela jistě nemůže být asociální blbec. To ale nestačí. Měl by zastávat myšlenky, kvůle kterým je volen. Ne myšlenky obecného dobra ale konKrétní politické principy a hodnoty.

Zdraví L. Jakl

Webdesign: Kabris|NET