Poděkování Josefu Chuchmovi
Publikováno 31.08.2012 v kategorii: Zlehka

Ahoj, Jozífku, ty kluku ušatá, tos mi ale udělal radost! Fakt mě potěšilo, že na mě pořád tak hezky myslíš a že mi dokonce přes stránky deníku Mladá fronta posíláš rady a podněty pro mou příští práci prezidenta republiky.

S nadšením jsem si přečetl tvou větu z 25. srpna, ve které mi radíš toto „S novým českým prezidentem (díky, Pepo) by mělo přijít nové koště, které by z těchto ubytovacích prostor (myšleno z prostor na Pražském hradě) vymetlo každého zaměstnance, který má trvalé bydliště a rodinu v hlavním městě.“

Hrozně rád se podle tvé rady zařídím, jen mám ale prosbu, jestli bys mi nedal seznam těch zaměstnanců, bydlících na Hradě a majících rodinu a trvalé bydliště v Praze. Já jsem totiž o žádném takovém nikdy neslyšel. Ale ty určitě tím seznamem disponuješ, přece bys jinak nepsal slova, ze kterých by si čtenář odvodil, že někdo takový existuje, kdybys o žádném takovém s jistotou nevěděl. Nechce se mi věřit, že bys něco takového psal, aniž bys takový seznam měl. To by o tobě spolužáci říkali, že jsi bolševický hajzlík, plným právem, a taková představa se mi příčí. Jestli ten seznam nemáš zrovna poruce, koukni se, prosím, do archivu svých článků z doby prezidentování Václava Havla, tam se to určitě ve smyslu tvého hesla „padni komu padni“ hemží principiální kritikou poměrů na Hradě.

Velmi mi otevřela oči i tvá věta o tom, že každý zaměstnanec by měl na Pražský hrad dojíždět, protože „stranit se malých každodenních provozních martyrií, to vede k opouzdření mysli (tys byl vždycky básník), ke ztrátě citu pro každodennost a náladu ve společnosti“. Konečně vím, co mi přišlo zvláštní na jednom instalatérovi ze Správy pražského hradu, který bydlí jen kousek od Hradu a chodí do práce pěšky. On má určitě opouzdřenou mysl a navíc ztratil smysl pro náladu ve společnosti! Už je mi to jasné a to jen díky tobě!

Ještě jednou tě moc zdravím a nezapomeň na mě s tím seznamem, abych se do toho vymetání dal, jakmile nastoupím do úřadu.

Tvůj

Láďa Jakl

Webdesign: Kabris|NET