Koukejte podepsat, nebo uvidíte, vzkazuje Jakl v prezidentské kampani
Publikováno 11.09.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Na řidiče a chodce se už brzy bude hrozit z billboardů a plakátů prezidentův tajemník Ladislav Jakl. Jejich podobu v pátek zveřejnil na svém webu. Lidem skrze ně vzkazuje, že když mu nedají svůj podpis, uvidí mezi prezidentskými kandidáty jen „samé zoufalé levičáky“.


Plakáty a billboardy prezidentského kandidáta Ladislava Jakla.

Plakáty a billboardy prezidentského kandidáta Ladislava Jakla. | foto: ladislavjakl.cz

Jakl iDNES.cz potvrdil, že plakát je součástí jeho prezidentské kampaně a že ho pošle do světa mimo jiné i v podobě billboardů. Na otázku, kde budou viset, ale napsal jen tajemné: Všude.

Jakl svým příznivcům také na svých stránkách nenápadně sdělil, že má ke kandidatuře oficiální web: www.jakl2013.cz. Na nich visí jeho stručný životopis včetně informace, že se „teoreticky i prakticky věnuje pivu“. Na videu pak mohou návštěvníci zhlédnout například vysvětlení, jak se Ladislav Jakl liší od Klausova vicekancléře Petra Hájka. To aby v tom měli jasno ti, kteří je občas zaměňují.

Jaklovu kandidaturu v červnu podpořila neparlamentní Strana svobodných občanů. Ta pro něj sbírá podpisy lidí na zhruba padesátce míst po celé republice. Aby se Jakl mohl skutečně ucházet o prezidentský post, potřebuje jich 50 tisíc. Svobodní chtějí Jakla podpořit i finančně až 1,5 milionem korun (více čtěte zde).

V rozhovoru pro MF DNES Jakl už dříve uvedl, že na Hrad chce kvůli „kolekci mediálních favoritů“, s nimiž se střetne. Za další důvod pokládá svou vytrvalost v ochraně svobody.

A koho by si vzal v případě vítězství jako poradce? „Prezidentský medvěd příštího volebního období ještě čile běhá po lese a nemyslím, že nyní už je čas k dělení jeho kůže v podobě slibování míst v příštím hradním týmu. Ale jeden tip na poradce už mám: docela dobrý by se mi zdál Václav Klaus,“ odpověděl Jakl serveru Lidovky.cz v anketě mezi prezidentskými kandidáty.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET