Martin Komárek: Lepší být komunistou než pravičákem
Publikováno 19.09.2012 v kategorii: Jakl Leaks

Následující text mi přišel od kohosi e-mailem. Zajímavé. Od piva si Komárka nepamatuju, to mě u něj překvapuje. Zato jeho vyznání, že je líp být komunistou než pravičákem, to mě u něj nepřekvapuje vůbec:

Vážený pane M.Komárku, chtěl bych se Vás zeptat, proč Vás pan Jakl nazývá komunistou (https://www.ladislavjakl.cz/?p=2572). Je to snad z toho důvodu, že jste údajně pracoval v Rudém právu ještě před rokem 90? Nebo naráží na minulost vašeho otce? Nebo proč užívá tento invektiv? Nějak nerozumím tomu, proč se do Vás naváží tímto způsobem. Děkuji za odpověď. Zdraví D.Prokop

Děkuju, má to ještě jeden aspekt. Pod vlivem svého otce jsem nevěřil, že je možno změnit režim vně KSČ, ale pouze cestou „pěrestrojky“. Podporoval jsem Gorbačova, který byl mnohem odvážnější než český režim. Aniž bych se chtěl obhajovat, nepočínal jsem si úplně zbaběle, za odbojnost jsem byl z novin vyhozen. S Láďou Jaklem jsem vypil mnohá piva za studií, byli jsme přátelé, dokonce jsem chodil s holkou, kterou opustil :-). byl to dobrý redaktor Lidových novin. Vedle Klause se bohužel zbláznil a stal se z něho fanatik. Já si pořád myslím, že lepší je nefanatický komunista, než pravicový fanatik. Ale jsem taky poťouchlý a v zítřejším článku v MF DNES to Jaklovi mezi řádky vracím. Moc děkuju za Váš hezký mail. Mějte se dobře, Martin K.

Webdesign: Kabris|NET