Jaklovi se pod kandidaturu na Hrad podepsal i Klaus
Publikováno 26.09.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Praha – Malé strany a nezávislí prezidentští kandidáti mají potíže se získáním 50 tisíc podpisů. Minimální hranici pro oficiální účast v boji o Hrad zatím pokořil jenom Miloš Zeman a Jan Fischer. Strana svobodných občanů oznámila, že kandidaturu Ladislava Jakla – tajemníka současného prezidenta – zatím podpořilo 10 tisíc občanů. Svůj podpis pod Jaklovu kandidaturu připojil i prezident Václav Klaus. Ten by se prý v případě Jaklova vítězství mohl stát jeho externím poradcem.

„Já jsem to od něj vzal jako výraz pochopení svých aktivit kolem přímé volby prezidenta a myslím, že i pro veřejnost je to docela zajímavé sdělení a zajímavý signál,“ zdůraznil Jakl.

Prezident mu prý s kampaní nijak neradí. „Náš pracovní poměr je stále nastaven tak, že radím já jemu,“ uvedl Jakl. Podle svých slov nevylučuje, že by se Klaus mohl stát jedním z jeho externích poradců v případě, že Jakl opravdu v prezidentských volbách uspěje. „Myslím, že by byl docela dobrým poradcem,“ poznamenal Jakl.

Podpisy mu sbírají členové Svobodných i další sympatizanti. Celkem má po České republice 50 sběrných míst, kde lze petice podepsat. Sám donedávna podpisy nesbíral. Podle svých slov s tím začal až v pátek.

Favoritem průzkumů veřejného mínění je mezi prezidentskými kandidáty bývalý premiér Jan Fischer. Někdejšímu předsedovi úřednické vlády nahrálo odstoupení ekonoma Jana Švejnara z klání o křeslo na Hradě. Na druhém místě se objevuje jméno dalšího bývalého premiéra Miloše Zemana.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET