Jakl a Karas vyzvali své příznivce, aby je vzájemně podpořili na Hrad
Publikováno 11.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl a bývalý poslanec KDU-ČSL Jiří Karas vyzvali své příznivce, aby navzájem podpořili jejich možnost kandidovat na Hrad, neboť podle zákona může občan podepsat podporu více kandidátům.

Oba dva uchazeči o kandidaturu na prezidenta republiky deklarují svou světonázorovou a hodnotovou blízkost.

„Vážení spoluobčané, příznivci, přátelé, význam úřadu prezidenta republiky v současné době vzrůstá. Prezident není „jen“ vrcholným representantem naší státnosti, ale tváří v tvář nebezpečným tendencím a hlasům volajícím po alternativách vůči platnému společenskému a mravnímu řádu, musí také stále více plnit roli garanta občanských svobod a obránce duchovních a kulturních hodnot, na nichž je naše státní i národní existence vystavěna. Tím větší odpovědnost by měl cítit každý, kdo se o prezidentský úřad uchází. Vědomí této odpovědnosti nás dnes vede k neobvyklému společnému kroku. Na základě skutečnosti, že se naše programové priority přirozeně doplňují a vycházejí ze shodného hodnotového rámce, veřejně deklarujeme vzájemný respekt, podporu a připravenost ke spolupráci,“ píší Jakl s Karasem v deklaraci.

Obrana národní suverenity, občanských svobod a tradičních hodnot

Jakl i Karas prosí své příznivce, aby každý z nich podpořil kandidaturu i toho druhého. „Podpořit svým podpisem více kandidátů je ze zákona možné, apelujeme proto na své příznivce, aby této možnosti využili a v prezidentské kampani tak mohl zaznít tolik potřebný hlas tradičních hodnot, svobody a zdravého rozumu,“ apelují Karas s Jaklem.

Již v minulosti deklarovali Karas a Jakl svou ideovou blízkost. Společně se shodují na obraně občanských svobod, národní suverenity, vlastenectví a tradičních hodnot, jako je například klasická rodina.

V tomto smyslu ocenil například i lidovec Karas prezidenta republiky Václava Klause. Oba dva kandidáti mají podporu Klausovy blízké konzervativní Akce D.O.S.T. a oba dva podpořili její akci proti festivalu homosexuálů Prague Pride.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET