U Kelleyho narazili pivo. Jmenuje se Jakl na Hrad
Publikováno 15.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna
Pivo s názvem Jakl na Hrad ve čtvrtek večer za přítomnosti prezidentského kandidáta slavnostně narazili na pražské Folimance.
12.říjen 201221:12
Prezidentský kandidát Ladislav Jakl je známým milovníkem a znalcem piva. Je například předsedou degustační iniciativy První pivní extraliga. Proto nikoho nepřekvapí, že právě pivo si vybral jako pomocníka ve volební kampani.

Na základě jeho zadání uvařil pivovar Nomád velmi speciální typ piva AAA (american amber ale), což je svrchně kvašená temná třináctka uvařená za použití vzácných amerických chmelů.

Pivo dostalo název Jakl na Hrad a od čtvrtečního večera se u Magistera Kelleyho točí za velmi sympatickou cenu. Pivo bude k dostání především tam, kde čepují zajímavá piva pro znalce, především v síti pivních barů Aliance P.I.V.

„Jak věděl již hostinský Palivec ve Švejkovi, politika je věc ošidná. Když jsme ale zadali dvě základní kritéria pro naše rozhodování, tedy že kandidát na prvního prezidenta zvoleného přímo občany  má být žijící Čech a nesmí být bolševickým pohůnkem, je jasné, že Ladislav Jakl musí mít naší podporu. Navíc je naším pravděpodobně nejdéle docházejícím hostem a známým milovníkem piva, proto nám bude ctí jeho pivo Jakl na Hrad narazit a čepovat,“ nechal se slyšet před začátkem akce spolumajitel baru Jiří Chvojka.

V baru je možné podepsat i petici za kandidaturu Ladislava Jakla.

Není to přitom první pivo, které Jakl nechal uvařit. V létě například se svými přáteli kolem skupiny pivních degustátorů vymyslel pivo pro homosexuály. Jmenovalo se Buqičák, má jen 4 procenta alkoholu, narůžovělou barvu a nasládlou chuť. Pít se může prý i teplé. Recepturu pro jedenáctistupňový Queerbeer sestavil a pivo uvařil známý pivní odborník Petr Buriánek.

(abb, foto: arch.)

Webdesign: Kabris|NET