Ladislava Jakla si vypijete. Včera ho narazili
Publikováno 15.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Ve čtvrtek večer slavnostně narazili v Alchymistické pivní dílně Magister Kelley na pražské Folimance pivo s názvem Jakl na Hrad za přítomnosti prezidentského kandidáta Ladislava Jakla.

„Jak věděl již hostinský Palivec ve Švejkovi, politika je věc ošidná. Když jsme ale zadali dvě základní kritéria pro naše rozhodování, tedy že kandidát na prvního prezidenta zvoleného přímo občany má být žijící Čech a nesmí být bolševickým pohůnkem, je jasné, že Ladislav Jakl musí mít naší podporu. Navíc je naším pravděpodobně nejdéle docházejícím hostem a známým milovníkem piva, proto nám bude ctí jeho pivo Jakl na Hrad narazit a čepovat,“ říká spolumajitel baru Jiří Chvojka.

Pivař Jakl

Prezidentský kandidát Ladislav Jakl je známým milovníkem a znalcem piva. Je například předsedou degustační iniciativy První pivní extraliga. Proto nikoho nepřekvapí, že právě pivo si vybral jako pomocníka ve volební kampani.

Na základě jeho zadání uvařil pivovar Nomád velmi speciální typ piva AAA (american amber ale), což je svrchně kvašená temná třináctka uvařená za použití vzácných amerických chmelů. Pivo dostalo název Jakl na Hrad. Od večera 11. října se bude točit i u Magistera Kelleyho. Podepsat petici za kandidaturu Ladislava Jakla je tam možné už nyní a kdykoli do konce října. Stejné pivo narazili i hospodě První Pivní Tramway. Pivo Jakl na Hrad bylo ve čtvrtek současně naraženo v dalších osmi restauracích v Čechách a na Moravě, sdružených do asociace Aliance P.I.V.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET