Hovory na pravici „speciál“: Prezidentské hovory
Publikováno 17.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Občanské sdružení Akce D.O.S.T. pořádá diskusní večer s uchazeči o úřad prezidenta republiky. Čtyři prezidentští kandidáti budou debatovat na téma „Obrana státní suverenity a tradičních hodnot – základní úkol hlavy státu.“

Pozvání na PREZIDENTSKÉ HOVORY přijali předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl, velvyslanec v Bělorusku Jiří Karas a 1. místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Unikátní debatu pořádá Akce D.O.S.T. ve čtvrtek 18. října od 18 hodin v Praze v budově ČSVTS v sále č. 217 na Novotného lávce č. 5.

Večer bude moderovat předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín, po vystoupení panelistů bude následovat diskuse.

Akce D.O.S.T. podpořila při sbírání podpisů tři kandidáty, kteří jsou hodnotám občanského sdružení blízcí a se sdružením dlouhodobě spolupracují – Ladislava Jakla, Jiřího Karase a Janu Bobošíkovou.

Jana Bobošíková už 50.000 podpisů důležitých pro vstup do prezidentského klání oznámila. Ladislav Jakl a Jiří Karas podepsali společné prohlášení o vzájemné podpoře.

„Na základě skutečnosti, že se naše programové priority přirozeně doplňují a vycházejí ze shodného hodnotového rámce, veřejně deklarujeme vzájemný respekt, podporu a připravenost ke spolupráci. O totéž také každý z nás prosí své příznivce a vyzývá je, aby při sběru podpisů, jimiž je účast v prezidentských volbách podmíněna, podpořili rovněž druhého kandidáta,“ uvedl Karas a Jakl v deklarace vzájemné podpory. (http://www.akce-dost.cz/20121009.htm)

Debata PREZIDENTSKÉ HOVORY navazuje na už tradiční diskusní setkání HOVORY NA PRAVICI, na kterých vystupují konzervativně orientovaní politici, publicisté a veřejně známé osobnosti myšlenkově blízké hodnotám vyznávaným občanským sdružením Akce D.O.S.T.

Občanské sdružení Akce D.O.S.T.  vystupuje na podporu občanských práv a svobod i tradičních hodnot české kultury a státnosti. Odmítá ideologizaci veřejného života a snaží se šířit atmosféru otevřenosti a objektivity. Věnuje se proto vzdělávací a popularizační činnosti, pořádá kulturní akce i veřejná shromáždění a happeningy. V neposlední řadě také monitoruje případy možného porušování práv a svobod občanů a poskytuje obětem takového porušování potřebnou právní pomoc a podporu. Ve svém působení vychází z textu Manifestu D.O.S.T. ze dne 7. listopadu 2007 a na něj navazujících aktivit.

Michal Semín, Petr Bahník

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET