Piráti narazili na útes. Útok na Jakla jim nevyšel.
Publikováno 16.05.2013 v kategorii: Jakl Leaks

Řízení vedené s Ladislavem Jaklem na základě udání místopředsedy pirátské strany Jakuba Michálka bylo tyto dny Úřadem pro ochranu osobních údajů zastaveno. Piráti si stěžovali, že Jakl na svých webových stránkách zveřejnil text jejich žádosti o informaci k amnestii včetně Michálkova bydliště a data narození.

Úřad rozhodl, že pan Michálek jako místopředseda pirátské strany sám svá data dobrovolně umožnil zveřejnit na stránkách Ministerstva vnitra a že piráti sami na svých stránkách zveřejnili i text oné žádosti s výzvou, aby ji příznivci zkopírovali a poslali na Hrad (čehož se ochotně ujal i pan Zaorálek).

Proto nikomu nemohla být způsobena žádná újma, když se stejné údaje přechodně objevily na stránkách www.ladislavjakl.cz. Je evidentní, že svým udáním piráti nesledovali ochranu zákonem chráněných zájmů, ale pouze šikanu svého názorového oponenta Jakla.

Zůstává otázka, jestli se konci tohoto udání dostane stejné publicity, jakou média věnovala oznámení, že řízení s Jaklem bylo zahájeno. Toho byla média plná, na České pozici dokonce jako nekonečný seriál včetně sledování, kolik prý obsílek bylo Jaklovi kdy zasláno. Snad tedy nezapomenou i na obsílku definitivní: o zastavení řízení.
-wm-

Webdesign: Kabris|NET