Parazit Komárek v Babiščině údolí:
Publikováno 24.10.2013 v kategorii: Postřehy

Komu bude pít krev příště?

Komárek je obtížný parazit. Saje krev hostiteli a po vpichu jeho sosáku zůstávají pálivé puchýře. Nomen omen. Jak podobné se životem Martina Komárka.

Už za studií, za hluboké normalizace, vstoupil do komunistické strany. Z kariéristických důvodů. A hned měl volnou cestičku k místu redaktora svazáckého deníku Mladá fronta. Tam – zase z kariéristických důvodů – psal své chvalozpěvy na Klementa Gottwalda (http://www.novinky.cz/domaci/316377-gottwald-taky-makal-v-liberci-nekdo-rozvesil-komarkuv-oslavny-text.html) v době, kdy se takto ponižovali jen ti největší horlivci a rozhodně to už nikdo po nikom nevyžadoval.

Po listopadu se účastnil jedné z největších privatizačních loupeží za bílého dne. Deník v hodnotě miliardy zabavili sami svazáčtí redaktoři a předali jej zahraničnímu vlastníkovi. A jako držhubné inkasovali po pěti až osmi milionech. Což pro začátek devadesátých let byl start do nového života, o jakém se jiným nesnilo.

Pak z kariéristických důvodů místo Gottwalda začal velebit pravici a vládu ODS. Když vláda ODS v roce 1997 padla, opět z kariéristických důvodů otočil a přes noc se z něj stal zavilý a nenávistný klausofob. A jistěže haněl privatizaci. Když pak se vynořily z podnikatelsko-politického polosvěta různé existence, pochopil, že ohrožují jeho chlebodárce a s novým nebezpečím se rázně vypořádal, když takto (http://zpravy.idnes.cz/komentar-miliardar-babis-prska-jako-pepa-z-hospody-fwf-/domaci.aspx?c=A110920_105720_domaci_brd) sepsul Babiše. Z kariéristických důvodů.

Jenže pak přišel Babiš a zachrastil měšcem. A bezcharakterní Komárek, který popsal tuny papíru o tom, jak Bárta prý udělal z politické strany divizi své firmy, najednou skočil po nové šanci. A kandiduje za Babiše, symbolizujícího vše, proti čemu Komárek poslední léta psal. Z kariéristických důvodů.

Ale jak už to u takových kariéristických parazitů bývá, ani tohle není jeho poslední štace. Babišův slepenec se zadrhne, přestane být perspektivní a Komárek se jistě poohlídne po někom dalším, komu by z kariéristických důvodů sál krev. Tipněte si, kdo to bude.

L. J.

Webdesign: Kabris|NET