Na Klause mířili pistolemi, prozradil Jakl
Publikováno 28.05.2015 v kategorii: Rozhovory

Rozhodně nepodceňuji nebezpečí saracénských nájezdníků. Tohle si k nám nedovolil ani Sovětský svaz, EU ano.

Bývalý tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl říká, že Klausův podpis Lisabonské smlouvy hájit nebude, ale tehdy na Klause mířilo několik „pistolí“. Přidělovat kvóty na imigranty si vůči nám nedovolil ani Sovětský svaz, EU ano. EU způsobuje demontáž naší kultury, proto bychom měli co nejdříve z tohoto spolku „zmaru“ odejít a hájit vlastní hranice.

Evropská unie chce řešit příliv imigrantů z Afriky tím, že členským státům EU přidělí kvóty. Dokonce se pro nás už zveřejnila některá čísla. Co si o tom myslíte?

Jednou věcí je přijímání či nepřijímání uprchlíků. O tom můžeme vést obsáhlou domácí debatu. Ale přidělovací kvóty jsou naprostým pošlapáním svrchovanosti našeho státu, to si vůči nám nedovolil ani Sovětský svaz za socialismu. Pokud mají naši politici zbytky hrdosti, je jejich povinností se tomuto diktátu vzepřít. A to bez ohledu na to, co si o samotných uprchlících myslí. To ať uplatní v oné domácí debatě.

Co říkáte na argumenty, že máme povinnost přijímat uprchlíky z Afriky, protože za dob komunismu české emigranty přijímaly západní země?

Tak ať je dobrovolně přijímají ve svých domovech ti, kteří od nás tehdy emigrovali. Ne povinně ti, kteří tu zůstali. Ti žádný morální dluh nemají.

Václav Klaus napsal, že „možnost Evropské komise, aby jednotlivým zemím autoritativně určovala, kolik migrantů mají přijmout, je přímým důsledkem přijetí Lisabonské smlouvy. Bez ní by takový ‚úkol‘ z Bruselu nemohl přijít.“ Nebyla tedy chyba, že Václav Klaus ratifikoval svým podpisem Lisabonskou smlouvu? Jeho podpis tam je a nikdo ho nesmaže. Nenese tedy i on díl odpovědnosti? Byl přece prezidentem republiky. A bylo to jeho suverénní ústavní rozhodnutí ratifikovat. Nebo na něj Van Rompuy mířil pistolí?

Ano. Takových „pistolí“ bylo dokonce mnohem víc. Bylo to bolestné rozhodování, kde jiné varianty mohly být ještě horší. Já tehdejší podpis hájit nebudu. Jsem ale rád, že mě takové rozhodování nikdy nepotkalo osobně.

Nezalitujete někdy, že Václav Klaus například raději nerezignoval nebo že nešel do střetu s Ústavním soudem, který by ho třeba i odvolal, ale že by tím Václav Klaus vyšel z prezidentské funkce s naprosto čistým štítem a mohl se případně vrátit do politiky a mít mnohem větší podporu veřejnosti, než má dnes, a pro tuto zemi ještě řadu věcí vykonat?

Jistěže zalituji. Každou chvíli. A od samého počátku. Ale mně se to mluví, já jsem tu přímou odpovědnost za důsledky případného nepodpisu nenesl.

Hovoří se o tom, že muslimové budou mít většinu v zemích jako Francie či Británie do 40 let. Při nynějším masovém přílivu možná ještě dříve. Jak by se proti tomu měla Česká republika bránit? Neměla by vystoupit z EU, aby nebyla společně islamizována se západoevropskými zeměmi? Nebo neměla by vytvořit alianci východoevropských zemí, které tím ještě nejsou zasaženy?

Rozhodně nepodceňuji nebezpečí saracénských nájezdníků. Za daleko vážnější nebezpečí než cizí kultury považuji soustavnou vědomou a aktivní demontáž kultury vlastní. Hrozím se toho, že tato demontáž skoro nikomu nevadí. Velká část této „demontážní vlny“ k nám jde z Bruselu. I proto jsem pro co nejrychlejší vystoupení z tohoto spolku zmaru.

Kdo nese podle vás odpovědnost za nynější masový příliv uprchlíků?

Ti, kdo podle rozbombardovali Libyi a její stabilitu jen pár měsíců poté, co se objímali s vůdcem Kaddáfím. Ti, kteří provedli pod lživou záminkou invazi do Iráku, svrhli tamní fungující režim, a přinesli tím nekonečné násilí a chaos. Ti, kteří pomocí muslimských extremistů vedou už čtyři roky válku v Sýrii proti nábožensky a etnicky nejtolerantnějšímu režimu v oblasti. Ti, jež podporují mohamedánské arabské monarchie. A také ti, kdo prosazují sociální stát v takové podobě, že umožňuje celým generacím imigrantů žít v Evropě bez práce.

Sociolog Petr Hampl uvedl, že v krajním případě, kdyby nelegální imigranti nereagovali a nedařilo by se zadržet jejich příliv z moře či přes suchozemské hranice, tak by se měly lodě s nimi potápět a na hranicích by se na ně mělo střílet. Nemá stát právo bránit své hranice proti vetřelcům se zbraněmi, stejně jako má právo majitel domu bránit svůj dům zbraní?

Spolu s Lucemburskem jsme jedinou členskou zemí Evropské unie, která nehraničí s územím mimo EU. Nemáme tedy žádný vliv na to, kdo překročí schengenskou hranici. Žádný. Ti, kdo pouštějí na své území šiky přistěhovalců, rozhodují tedy bez nás i o nás. Proto máme právo suspendovat schengenskou dohodu a začít svou hranici hájit.

Prezident Miloš Zeman nedávno o imigrantech řekl: „Každý má žít ve své původní zemi. Něco jiného je cestovat a poznávat jiné kultury a něco jiného ve své původní vlasti pro její prospěch pracovat. Myslím, že tito lidé by měli žít ve svých zemích, tam praktikovat svoje náboženství a nepokoušet se narušovat normální život v zemích, které mají jinou kulturu.“ Co si o tom myslíte?

Lidé se stěhovali odjakživa. I do zemí s jinou kulturou. Problémem dneška je právě ta masovost, nabývající destruktivních rozměrů z doby stěhování národů a pádu Říma, plus ona zmíněná demontáž našich domácích kulturních hodnot.

Zeman poté přistěhovalcům vzkázal: „Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země, a vraždění novinářů rozhodně není přijímání pravidel, vraťte se domů do své původní vlasti.“ Co si myslíte o možné repatriaci nepřizpůsobivých či kriminálně žijících imigrantů?

Že se to snadno vyhlašuje a hůř udělá. Nějak jsem si nevšiml, že by ho poslechli.

Jak se díváte na požadavky muslimů, aby se v České republice stavěly mešity? Není zvláštní, že v muslimských zemích je většinou zakázáno stavět kostely a ty, které tam stojí, jsou v poslední době vypalovány a lehají popelem? Neměla by existovat nějaká reciprocita? A chceme vůbec, aby v našem kulturně-civilizačním prostředí takové stavby byly? Patří sem? Co kdyby třeba tady vedle katedrály svatého Víta stála mešita?

Na svém pozemku si podle mě každý může postavit třeba pagodu. Zachovejme si chladnou hlavu a nepodléhejme pogromistickým náladám.

Z hlediska islámu a imigrace se debatuje nyní hlavně o terorismu, ale není problémem také to, že vznikají ghetta, kde jsou přistěhovalecké komunity izolované, je tam velká kriminalita, v Německu mezi tureckou komunitou jsou vraždy ze cti, ve Skandinávii je vlna znásilňování Evropanek přistěhovalci, ve městech Francie a dalších států existují přistěhovalecké no-go zóny, kam se původní obyvatelstvo bojí vstoupit, v Paříži hoří auta, v této komunitě je velká nezaměstnanost. Není toto další aspekt, kde politika multikulturalismu a politika integrace selhaly a selhávají?

To nesouvisí pouze s kulturní tradicí, ale právě se zločinnou sociální politikou. Přistěhovalci nemusejí pracovat, jsou v izolaci a nemají potřebu ani nutnost se jakkoli integrovat. A to je živná půda pro extrémní postoje. Nic takového v jiných staletích nebylo, lidé přicházeli za prací a obchodem a tak to bylo v pořádku.

Bývalý spolupracovník amerického prezidenta Ronalda Reagana Pat Buchanan již před časem napsal knihu Smrt Západu, kde varuje, že západní civilizaci kvůli masové imigraci, vymírání populace západních národů a opuštění křesťanský hodnot a jejich nahrazování neomarxistickými idejemi homosexualismu, feminismu, gender, politické korektnosti a podobně hrozí zánik. Co si o tom myslíte?

Vždyť vám říkám totéž. Jen bych obrátil to pořadí: imigraci bych dal až na konec. A vymírání? To nám nehrozí, ve středověku při epidemiích poumírala třeba třetina obyvatel a civilizaci to nezničilo.

Nezdá se vám trošku paradoxní, že neomarxistická levice ovládající EU na jedné straně podporuje homosexuály a feministky a na druhé straně podporuje i imigranty a muslimy, kteří, když převezmou moc, nebudou se ženami a homosexuály podle práva šaría nakládat zrovna v rukavičkách?

Paradoxní? Vůbec ne. Myslí si, že zformuje novou společnost podle svých představ. A možná chce křížením vytvořit i novou rasu bez kořenů, jde o další generaci eugeniky.

Sociolog Petr Hampl řekl, že pokud se problém imigrace nebude řešit, buď dojde k postupné islamizaci, pomalému uvaření žáby, nebo se to bude eskalovat a dojde na občanskou válku v ulicích Evropy. Sice tu byl teroristický útok v Paříži, ale v rámci silvestra a Nového roku v Paříži shoří tisíc aut…

Vždyť už to tu v Evropě máme. Jen k nám do Česka to přijde později.

Bývalý prezident Václav Klaus se nedávno sešel s Marine Le Penovou. Co si o ní myslíte? A má podle vás šanci výrazněji změnit Francii?

Žádný politik zemi nezmění. To změní jen lidé zdola, třeba i tím, koho volí, ale hlavně tím, jaké hodnoty vyznávají a hájí. Bez transformace uvnitř společnosti se nezmění nic, na to je každý politik krátký. Nicméně její popularita je signálem, že lidé nechtějí kráčet dál po cestě úpadku.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET