Rohlík na Luční hoře vztyčen!
Publikováno 10.11.2010 v kategorii: Zlehka

Protože mainstreamová média se zabývají samými pitomostmi a zásadní věci ponechávají stranou, musím občas udělat tu práci za ně. A tak se s Vámi podělím o jednu převratnou novinu, kterou noviny a televize trestuhodně pominuly.

01.jpgBlíže neurčeného letního dne roku 2010 za extrémně nepříznivých povětrnostních podmínek vystoupila expedice Meadow Croissant v blíže neurčeném složení severovýchodní stěnou na vrchol druhé nejvyšší hory České republiky  – Luční hory v Krkonoších.

Expedice na tomto místě konečně završila zaslouženou rehabilitaci jednoho z našich nejkrásnějších vrcholů, který byl po dlouhé generace opomíjen, ba dokonce nespravedlivě diskriminován. Všechny mapy mu totiž po staletí zločinně přisuzovaly výšku o něco nižší a nepochopitelně ho tak řadily mezi našimi horami až za Studniční horu.

Expedice MC vztyčila na nejvyšším bodě Luční hory (správně 1555.3 m) památník kartografovi ing. Jiřímu Rohlíkovi, který se teprve před pouhými třiceti lety zasloužil o zlomení letité křivdy, když prosadil přeměření Luční hory a tím i její oficiální uznání jako druhé nejvyšší hory ČR. Pro účely pomníku expedice MC symbolicky použila vyhlášený rohlík z pekárny na Luční boudě.

Mimochodem, nevíte někdo, proč se tam nesmí? Že bych nemusel tajit to datum a složení expedice…

ZDROJ

Webdesign: Kabris|NET