Lascia vivere il Montenegro!
Publikováno 17.04.2018 v kategorii: Pivo, Publikované články

Vítězem třetího základního kola letošního ročníku První pivní extraligy se stal Ležák z Černé Hory, z pivovaru patřícího pivovarské skupině Lobkowicz, vlastněné čínskou investiční skupinou CEFC, o které se teď hodně mluví.

Vítězný kousek byl sytě plný, odlehčený přetrvávající hořkostí a jeho trochu udergroundový dojem byl způsoben mírnou přítomností diacetylu. Většina členů PPE má ale u českého ležáku pro MÍRNOU přítomnost máslíčka pochopení, takže žádný bodový malus se toho nerezultoval.

Černou Horu do semifinále doprovodí náchodský Primátor Premium, patřící Libereckému investičnímu fondu, Poutník Premium z Pelhřinova a jedenáctka z pivovaru Gambrinus s názvem Excelent. Takže postupují malí i velcí, jak už to v PPE bývá. Předsudky se u nás nepěstují.

Propadákem (a to zdaleka ne poprvé) byla dvanáctka Krakonoš. Nejenže skončila na posledním místě, ale navíc s pořádným odstupem sedmi bodů. Vzorek vykazoval patrné senzorické vady, z nichž „vůně“ přímo sklepní dala některým degustérům tak zabrat, že povinný poker face udrželi jen stěží.

Hostem v porotě byl tentokrát Pavel Borowiec, vydavatel krásného časopisu Pivo, Beer and Ale. Jeho hodnocení se vešlo do průměru ostatních degustujících.

Nutno ještě dodat, že Černá Hora vyhrála o několik koňských délek, přesněji o šest bodů. To z ní činí horkého kandidáta na postup do finále, jen to chce udržet si kvalitu až do poprázdninových měsíců. Takže Ať žije Černá Hora!

Výsledky:

1. Černá Hora  28
2.-3. Primátor premium 34
2.-3. Poutník premium 34
4. Gambrinus Excelent 36
5. Postřižinský Francin 37
6. Konrad 12° Vratislavice 38
7.-9. Bohemia Regent, Třeboň 39
7.-9. Radegast Hořký 39
7.-9. Holba, Hanušovice 39
10. Krakonoš, Trutnov 46

-lj-          

Webdesign: Kabris|NET