Okamurův domeček: Šéf SPD „znásilnil“ hru Člověče, nezlob se! Nešetřil ani Piráty!
Publikováno 05.09.2018 v kategorii: Ozvěna

Senátní a komunální volby jsou za dveřmi a politické strany dělají všechno pro to, aby získaly voliče na svou stranu. Šéf SPD Tomio Okamura na stránkách listu Na vlastní oči mimo jiné zve ke hře Okamurův domeček, kde hlavní cenou je „příjemná večeře“ s ním samým. Kromě toho se nevybíravě pustil do Pirátů, které viní z útoků dlažebními kostkami, zápalnými lahvemi a ze zastrašování.


„Nenechme si ukrást naše město! Uchovávat dědictví a tradice svého národa, být na něj hrdý, to je nejen správné. Je to prostě a obyčejně normální,“ hřímá Tomio Okamura. „Jsme odpůrci centrismu, který dnes představuje bruselské vedení Evropské unie,“ říká.

Šéf strany Svoboda a přímá demokracie jde ale ještě dál. Nebojí se dokonce ani paralely s německým nacismem a fašismem, kdy bylo cílem unifikovat celou Evropu a vytvořit velkou evropskou říši s jednou ideologií a jedním vůdcem.

Smířlivější tvář pak Okamura nasazuje v rubrice Okamurův domeček, která je děsivou variací na oblíbenou hru Člověče, nezlob se. V tomto případě je to naopak, čtenář musí nabýt dojmu, že Praha je hotovým Sherwoodem, kde na každém kroku číhá nebezpečí, zakuklenci a migranti, kteří si staví na Kulaťáku stanové městečko.

„Zahrajte si hru, nahrajte video a pošlete nám ho,“ vyzývá Tomio, který upozorňuje, že hlavní cenou je večeře s ním samým.

Líbivou politiku ale nevydržel hrát dlouho. Hned na další straně už osočuje Piráty z velmi nevybíravých praktik předvolebního boje. „Zničené billboardy, dlažební kostky, výhrůžky…“

Člověk by z toho nabyl dojmu, že Piráti nejsou parlamentní politickou stranu, ale najatými žoldáky, kteří se neštítí ničeho a i hnutí Tálibán se jich bojí jak čert kříže.
„Piráti byli plně nasazeni v Česku poté, co Zelení odumřeli a lidé přestali věřit TOP 09,“ píše se v listu. Napojení mají být na miliardáře George Sorose a jejich cílem je zřejmě rozvrátit vše, na co přijdou.

Naštěstí ne všichni z SPD podlehli rétorice svého guru, který hlásá hlavně strach ze všeho, co není přelepeno logem strany. Najdou se i tací, kteří jdou na voliče humorem. „Nevlastním byt, dům, chalupu, pozemky ani podíly ve firmách. Nejcennějším majetkem je dvaadvacet let stará kytara a čtrnáct let stará octavia,“ vyznává se Ladislav Jakl z toho, že není žádný hrabivec.

Opravdu zajímavé počtení, jen co je pravda. I když nenajdete toho svého kandidáta, nezoufejte. Novinovým papírem se totiž skvěle leští umytá okna, tak na to při podzimním úklidu myslete…

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET