Volby se blíží
Publikováno 04.10.2018 v kategorii: Jakl Senátor, Ozvěna

Právě jsme oslavili Den české státnosti a už jsou tu volby. Zvláště ty do Senátu budou zajímavé. Třeba takový kandidát Rath. Jeho drzost je nepřekonatelná. Jedno odsouzení na krku, další v dohlednu a ten člověk se nestydí ucházet se o mandát v okrsku, do kterého mu nikdy nic nebylo, není a nebude. Jen tak, aby snad získal imunitu. Další kiks českého zákonodárství – tedy ne imunita jako taková, ale imunita někoho, kdo je prokazatelně odsouzen za trestný čin.

Pak jsou tu jiní, sluníčkáři, příslušníci kavárenských milicí a jejich odpůrci, lidé pochybující o účelnosti Evropské unie. Mezi ty poslední patří i bývalý poradce prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl. Pan Jakl chce být senátorem, a to s podporou SPD a jejího vůdce Tomia Okamury. Kandidaturu schvaluje i poslanec pan Václav Klaus mladší. Důvod k hysterii pražské kavárny a všech eurohujerů.

Státnost nestátnost, všichni národní buditelé a spolutvůrci první republiky mohou jít do háje, teď je tu nástupkyně RVHP, Evropská unie. Je třeba zapomenout na samostatnost, na samostatné rozhodování o našich národních záležitostech a pokorně se rozpustit v eurounijní kaši promíchávané bruselskýmí postkomunisty – neomarxisty. Pro někoho, kdo většinu času své dospělosti slýchával, že jen vzájemná soutěž posunuje národy dál, je to těžko stravitelné.

Čtete programy politických stran? Zajímate se o to, co mají v úmyslu prosazovat, pokud budou zvoleny? Já ano. Četl jsem i program Strany přímé demokracie. Co je na něm tak zavrženíhodného, že škrabálkové všech plátků i televize se mohou z této strany přímo pomátnout? Všichni ti Fendrychové a Peheové, Jandáček, Holec a mnozí další se tváří jako smečka ratlíků, která neví, proč štěká.

Konkrétně: Za základní princip obrany demokracie považujeme zavedení přímé demokracie a široké zapojení občanů do řízení země. Co je na tom špatného? Kdo může nesouhlasit s požadavkem, aby lidé rozhodovali o svých vlastních záležitostech sami? Jak to v praxi uskutečnit, o tom lze přece v klidu diskutovat a ne jen vztekle prskat.

Jiné úmysly okamurovců: Konec diktátu EU! Prosazujeme referendum o vystoupení ČR z EU. NE státnímu financování multikulturních neziskovek s politickým programem.

Nejsme to my sami, kdo víme nejlépe, co je pro nás dobré? Nesouhlasí někdo s vystoupením z EU? Tak ať demokraticky volí opak. Domníváte se, že genderové a podobné neziskovky nutno podporovat? Podporujte je, ale přímo, z vlastních peněz. Ne z našich daní.

Zpět ke kandidátu do Senátu Jaklovi. Kandidaturou za SPD se stal ještě horším, než už z důvodu své blízkosti k VK st. byl. Pan Jakl má ale v úmyslu vší mocí hájit svobodu projevu a je pro naše vystoupení z EU. A opět: o všem se dá diskutovat, hlasovat. Většina vyhrává.

Poslanec V. Klaus mladší ocenil úmysl pana Jakla dostat se do Senátu za SPD, čímž si to rozlil s vlastní ODS. Nabídla snad ODS mandát panu Jaklovi? Nenabídla. Strana měla příležitost vládnout s Babišem a korigovat ho. Místo toho připustila, aby nám s ANO vládli lůzři pohybující se na pokraji politického propadliště, sociální demokraté. Kde je soutěž idejí, za co ty naše politiky vlastně platíme?

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET