Referendum desinformací
Publikováno 03.04.2019 v kategorii: Hrubá záplata

Desinformační web Deník referendum také přispěchal se svou slohovou prací na téma Pohoršení nad Jaklem. Skoro celou argumentaci postavil na tom, že prý mám neslušné názory, a přitom prý chci podle svých slov dohlížet na čuňačinky v rozhlase. Nuže, jde jen o další fake news tohoto webu.

Nikdy jsem takový výrok nevyslovil ani nenapsal. Autor se ani nenamáhá uvést nějaký smyšlený zdroj, jeho čtenáři to po něm asi nechtějí, postačí jim uvozovky, ve kterých věta vypadá jako citace. Žádný můj údajně neslušný názor neuvádí, to by se musel namáhat s argumentací. A co tam má dalšího? Prý mne volilo 88 poslanců, tak strašné číslo asi může volit jen někoho strašlivého. Pak píše, že prý jsem se vždy přisál k mocným. To to fakt o mně může napsat jen trouba. Tak bych mu rád připomněl, že spolupráci jsem Václavu Klausovi nabídl dva dny poté, co rezignoval na funkci předsedy vlády, a žádné „místečko“ mi z toho tehdy plynout nemohlo. Co tam má dalšího? Že prý jsem prohrál skoro všechny volby, kterých jsem se účastnil. Nuže, ve volbách do České národní rady v roce 1990 jsem uspěl.

Ve volbách do Senátu v roce 2018 jsem neuspěl, ale takové ambice jsem ani neměl a mít nemohl. Už kvůli rozpočtu. Byl jsem rád, že až za mnou skončili kandidáti, kteří disponovali billboardy v ulicích a pasáží, já nic takového neměl. Mým úmyslem bylo přitáhnout pozornost k některým názorům, které podle mne ve veřejné debatě chybějí, a to se povedlo víc než dost. Pak jsem prý podle Referenda prohrál senátní volby v roce 1996.

Nuže, žádných talkových voleb jsem se nezúčastnil. Další desinformace. To asi aby bylo čtenářům jasné, jaký jsem lůzr. Jenže v tu dobu jsem byl vedoucím zpravodajství Lidových novin, jedním z mých podřízeným byl dnešní komentátor Deníku referendum, stačilo se zeptat v redakci. A co dál? Svobodní mě nominovali jako svého kandidáta na prezidenta. A považte, měl jsem tu drzost získat v primárkách zase těch hrozných 88, tentokrát procent hlasujících. Pak se mi prý nepovedlo získat potřebný počet podpisů. No, někteří kandidáti žádné podpisy shánět ani nemuseli, stačila jim k registraci podpora několika zákonodárců. Sbíráním podpisů se tehdy zabývala Strana svobodných občanů, na to jsem neměl žádný aparát. Bylo to i součástí nabídky ke kandidatuře. Strana trochu přecenila své síly, ani jsem se nezlobil.

Takže na volby je to u mne 1:1. Pokud tedy nepočítáme úspěšné volby na prezidenta První pivní extraligy a teď i tajnou volbu na člena Rady pro vysílání.

Referendum může mít na svět opačný názor než já, proč ne. Ale musí u toho takhle lhát?     

http://denikreferendum.cz/clanek/29342-jakl-v-rrtv-na-neslusnosti-bude-dohlizet-dalsi-slusny-cech

Webdesign: Kabris|NET