Zelený zelenému oči vyklove
Publikováno 02.02.2010 v kategorii: Hlavní stránka

Revoluce prý požírají své děti. Z toho nutně plyne, že zelená revoluce nutně musí požírat zelené děti. A ono jo.

Soudobá civilizace šlápla do zeleného lejna pěkně naplno. Sebevražedné chování se celých států, ba dokonce mezinárodních společenství skoro nejde zastavit. Všeobecné zelené blbnutí dostává zelenou před rozumem, ať to stojí, co to stojí. Jeden by řekl, že situace je beznadějná. A přece ne. Naděje žije. Žije v šanci na to, že se zelení fanatici požerou sami mezi sebou navzájem.
Zelení fanatici mají ke svému fantazírování dva základní motivy. Jedním z motivů je věčně zelený mesianismus, bezmyšlenkovitá víra v zelené dobro, které musí být lidstvu vnuceno třeba i násilím. Druhým motivem je pak to, že zelenění je skvělý byznys. Nikdy si nevyděláte tolik miliard v normální tržní konkurenci, jako v prostředí na Vaši objednávku zdeformovaném administrativním rozhodnutím státní či mezinárodní autority.
Část zelených revolucionářů sdílí jednu motivaci, část druhou, u některých se oba motivy vzájemně sváří. A už tu máme naději na pěkný konflikt. Naivní fanatici vyrukovali do boje proti cynickým pragmatikům, kteří zeleným žvaněním jen zakrývají své čachry. A cyničtí zelení mafiáni jsou zas otráveni, jak ti přiblblí zelení fundamentalisti nepochopili, že peníze jsou přece také potřeba.
Každý zná okřídlený slogan „zabij bobra, zachráníš strom“. A tak zelení, kteří chrání ptáčky, bojují proti větrníkům, které jiným zeleným přinášejí pěkné prachy. Další skupina zelených zase chrání broučky, ještěrky a migrující zvěř, které stojí v cestě šílené panely šílených slunečních elektráren, prosazovaných jinými zelenými. No uznejte, na to se pěkně kouká, jak si vjeli do vlasů.
Takový zelený Bursík, který si nechal platit od uhlobaronů za nijak neprokazatelnou a nezdokumentovanou práci, (jako do dělají skoro všechna zelená sdružení, bezostyšně vydírající developery a stavební firmy), už to koupil rovnou mezi oči od zeleného Petržílka, který se už léta snaží přebarvit nazeleno oranžový Lidový dům. Shodou okolností jde o dva nejúspěšnější v loňské anketě Meloun roku v kategorii „největší zelený zločinec“. No není to krása, sledovat, jak po sobě jedou?
Kupte si popcorn a uvelebte se v pohodlném křesle v první řadě. Biják s názvem Zelený zelenému vlkem teprve začíná.

Webdesign: Kabris|NET