Ladislava Jakla znovu napadli!
Publikováno 03.06.2019 v kategorii: Ozvěna

Ladislav Jakl byl znovu napaden! Bývalý tajemník exprezidenta Klause a nyní člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání byl během jediného týdne podruhé zmlácen. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil sám Jakl.

Někdejší tajemník prezidenta Václava Klause a současný člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl byl znovu napaden. Brutálnímu fyzickému útoku pro své politické přesvědčení čelil už minulý víkend v pražském metru.

Podle našich zjištění mělo k druhému útoku dojít ve Zlíně, kde byl Jakl v rámci filmového festivalu spolu s dalšími členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Informaci, kterou původně ParlamentníListy.cz získaly z několika zdrojů, redakci potvrdil sám Ladislav Jakl. „Ano. Jsem ve Vojenské nemocnici,“ napsal v SMS zprávě.

Na základě dalšího zjištění PL se Jakl v nemocnici nenachází v důsledku druhého napadení, ale je tam kvůli důkladným vyšetřením následků prvního útoku. 

Druhý útok, kterému bývalý Klausův tajemník čelil, se odehrál v hotelu při snídani. Ladislav Jakl měl být fyzicky napaden, dle našich informací ale ne už s takovou intenzitou jako v prvním případě. Prvotní fyzická strkanice následně přerostla v nadávky a verbální útoky vůči Jaklovi.

Ten se nyní ve Vojenské nemocnici podrobuje důkladným vyšetřením zranění, které mu způsobili útočníci v prvním případě. Jakl totiž ani několik dní poté nemohl bolestí spát a musel užívat léky tlumící bolest a léky na spaní.

Další podrobnosti o tom, jak přesně druhý útok ve Zlíně probíhal, popsal redakci Václav Jakl, bratr napadeného. „Připravoval si čaj při snídani v hotelu, v tom ho někdo udeřil do boku zezadu a zaznělo na něj: ‚Sundej si tu čepici, ty debile.‘ Myslel si, že je to pouze drsný žert, otočil se a řekl útočníkovi, ať ho nemlátí, že ho to bolí. Ten útočník řekl: ‚Vím, že to bolí, Jakle, ty debile. Proto tě tam bouchám, aby tě to víc bolelo.‘ Bratr mu řekl, že s takovou nenávistí se mu bude špatně žít. A útočník reagoval: ‚Ses posral, ty debile, pojď ven a já ti to tam vysvětlím‘,“ řekl PL Jaklův bratr Václav s tím, že útočníkem byl zřejmě hotelový host.

K prvnímu útoku na někdejšího kandidáta do Senátu za SPD Jakla došlo minulou sobotu v pražském metru, přímo ve vagonu na lince B před stanicí Náměstí Republiky.

„Seděl jsem na sedadle a najednou kdosi nade mnou zvolal: ‚Ty seš Jakl, ten lídr SPD.‘ A začal mě mlátit do hlavy a ramene. Pak mě strhl na zem a na zastávce hned utekl,“ popsal tehdy Jakl pro server echo24.cz. 

Později v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz upřesnil, že i po několika dnech od napadení má silné bolesti a aby se vůbec trochu vyspal, musí užívat léky tlumící bolest a léky na spaní.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET