Kapely soutěžily v hraní naživo
Publikováno 02.01.2020 v kategorii: Hudba, Ozvěna

V klubu Mlejn v pražských Stodůlkách se uskutečnilo finále patnáctého ročníku soutěže neprofesionálních kapel. Záštitu nad soutěží, která nese jméno Skutečná liga, převzal Středočeský kraj.

Skutečná liga je soutěž, kde nejde nic ošvindlovat. Kapely hrají naživo a k cestě do finále nepomůže nic jiného, než umění.

„Dodnes nechápu, že máme odehráno kolem 5 tisíc kapel naživo v základním kole, což je obrovské číslo,“ řekl Lukáš Fousek, organizátor soutěže.

„Já jsem úplně nadšený. Jsem muzikant tělem i duší. A navíc muzika, která mě baví, rocková muzika. První kapela, která tady hrála, je pro mě trochu takový návrat k těm kořenům rockové muziky,“ řekl Marek Černoch, člen poroty.

„Tento rok to zkoušíme poprvé, protože jsme i v tomto roce vznikli. Chtěl bych poděkovat té Skutečné lize, Středočeskému kraji a Lukáši Fouskovi za to, že nás tady nechal vůbec hrát,“ řekl Jiří Sekerák, frontman kapely Worn Out Jackets.

„Středočeský kraj se podílí tím, že sponzoruje celou soutěž Skutečná liga Středočeského kraje. Tato soutěž je o vyhledání hudebních talentů v našem kraji a myslím si, že je velice úspěšná,“ řekl Zdeněk Štefek, zastupitel Středočeského kraje.

„Soutěž získala velké renomé v zahraničí, protože Pol’and’Rock, což je jeden z největších festivalů na světě, kde je návštěvnost 2,5 milionu lidí za 4 dny, tam jsme za posledních 5 let dostal už 18 kapel,“ řekl Lukáš Fousek.

„Samo o sobě to neznamená, že to někoho nakopne a nastartuje. Ale jednu věc to znamená, že člověk, který se dostane do takové blízkosti toho života souvisejícího s muzikou, toho potkávání se, toho společného blbnutí, toho vztahu, k té atmosféře, která muziku provází, to už každému zůstane,“ řekl Ladislav Jakl, člen poroty.

Středočeský kraj se stal partnerem soutěže letos poprvé a není vyloučeno, že ho ostatní kraje budou následovat.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET