Jak se znovu konstruuje náš stát
Publikováno 13.07.2020 v kategorii: Jakl Leaks

Subject: omluva za chybu v rešerši

Vážený pane Jakle,

před zasedáním volebního výboru PSP ČR, konkrétně 8. června t.r. jsme za Rekonstrukci státu publikovali rešerši výroků mediálních radních jako podklad pro rozhodování členů výboru o odvolání radního Zdeňka Šarapatky. 

Do této rešerše jsem zahrnul vedle patnácti dalších i výrok z twitterového účtu “Ladislav Jakl”: „Tak izraelský ministr zdravotnictví šel proti mainstreamu a nekorektně řekl, že COVID-19 je Boží trest za homosexualitu. Pak sám onemocněl. 1) Neřekl to. 2) I když to neřekl, tak s ním souhlasím.“ Účelem rešerše bylo ukázat příklady toho, kdy by mohlo dojít k narušení důstojnosti funkce radního, proto jsem připojil i komentář: “Podněcování k nenávisti vůči skupině osob na základě sexuální orientace”.

Z Vašeho vyjádření (na blogu) vyplývá, že twitterový účet nemáte, a tedy nejste autorem zmíněného výroku. Za jeho zařazení do rešerše se Vám proto  omlouvám. Nechal jsem se prostě napálit falešným účtem.

Z našich podkladů čerpal pro svůj článek na hlidacipes.org Ondřej Neumann, který už omluvu do článku doplnil. 

Text této omluvy publikujeme také na webu Rekonstrukce státu.

Zároveň bych Vás, pane Jakle, rád upozornil na to, že se za Vás vydává osoba provozující výše odkazovaný twitterový účet. Používá mimo jména i fotku Vaší osoby. Což je proti pravidlům používání sítě Twitter a lze tedy doporučit, abyste o tom Twitter informoval pomocí tohoto formuláře.

S pozdravem a přáním všeho dobrého zejména ve funkci radního pro rozhlasové a televizní vysílání

Martin Luhan
Koordinátor kampaní
www.rekonstrukcestatu.cz

————- 

Dobrý den.

Děkuji za informaci.

Chápu to dobře, že pan Šarapatka je vaším chráněncem?

Chápu to dobře, že hájíte jeho úlety tím, že se snažíte najít špínu na nás ostatní členy mediálních rad?

Chápu to dobře, že si nalezené špinavosti neověřujete a rozdáváte je rovnou poslancům?

Vy jste teda parta…

L.J. 

————-

Vážený pane Jakle,

ne, pan Šarapatka není naším chráněncem. Nemáme s ním žádný osobní vztah. Nebo ještě přesněji, nemáme s ním žádný vztah.

Žádnou špínu na členy mediálních rad neházíme. Záleží nám na dodržování zákonů, proto chceme pomoci vyjasnit výklad pojmu “narušení důstojnosti funkce člena Rady”, který se v příslušných paragrafech vyskytuje a dosud nemá rozvinutou aplikační praxi. K vyjasnění jsme chtěli přispět právě rešerší veřejně dostupných vyjádření radních, kterou jsme poskytli novinářům a poslancům volebního výboru.

S pozdravem

Martin Luhan
Koordinátor kampaní
www.rekonstrukcestatu.cz

Webdesign: Kabris|NET