Rozhovor s Ladislavem Jaklem, členem RRTV
Publikováno 19.07.2021 v kategorii: Rozhovory, Video

Příběh Ladislava Jakla, člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Výrazná postava veřejného života. Novinář, politik, poradce, zakladatel a radní Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, aktivní občan. Muž mnoha důležitých společenských rolí, které si dle svých vlastních slov neplánoval, ale jaksi se v nich vývojem událostí a následkem svých postojů a činů ocitl. Ve volném čase vášnivý pivař a obhájce unikátní české hospodské kultury, obdivovatel krás České republiky. Otec dospělého syna Matěje.

Ladislav Jakl vystudoval žurnalistiku a dodnes aktivně publikuje množství článků na různá témata. Po roce 1989 byl poslancem České národní rady a zakladatelem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Je blízkým spolupracovníkem bývalého prezidenta Václava Klause, po dobu jeho prezidentského působení byl jeho tajemníkem a dnes pracuje v Institutu Václava Klause. V roce 2019 byl zvolen radním Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a v určitém ohledu se tak po 30 letech „vrátil na místo činu“.

Ladislav Jakl říká, že vždy ctí každou svou společenskou roli. Zároveň vždy zůstává sám sebou a nebojí se říci veřejně svůj názor. Jeho okolí si podle něj za ta léta už zvyklo, co od něj má čekat a s čím u něj nehne. Jak se tento mediální a politický matador dívá na stav věcí veřejných a svobod naší zemi? Na roli médií, na Českou televizi? O co se snaží v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání? Jaké otázky by si měl každý člověk položit, než se pustí do konzumace jakéhokoli mediálního obsahu? Co vzkazuje současné vládě a co občanům ČR? To a mnoho dalších zajímvaých informací se dozvíte v našem videorozhovoru.

Zdroj videa: https://www.svedomi-naroda.cz/2021/07/18/rozhovor-s-ladislavem-jaklem-clenem-rrtv/

Webdesign: Kabris|NET