Jakl se pochlubil: Pro kandidaturu na Hrad mám 10 tisíc podpisů. I Klausův
Publikováno 26.09.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Ladislavu Jaklovi se pro svou prezidentskou kandidaturu podařilo získat podpis svého šéfa, současné hlavy státu Václava Klause. Úspěch zapil na tiskové konferenci s lidmi ze Strany svobodných občanů pravou irskou whiskey. Nekolkovanou.

Klausova podpisu si prý Jakl velmi váží. Nastínil, jaká by mohla být Klausova budoucnost v případě jeho zvolení: „Mohl by být jedním z externích poradců.“ Prezident mu prý však s kampaní nijak neradí. „Náš pracovní poměr je stále nastaven tak, že radím já jemu,“ uvedl Jakl. „Jsem zvědav, s jakými podpisy se vytasí ostatní beznadějní kandidáti,“ prohlásil.

Ke kandidatuře ho přesvědčila neparlamentní Strana svobodných občanů, která už mu sesbírala na 10 tisíc podpisů, tedy pětinu z potřebných 50 tisíc. Podpisy mu sbírá síť zhruba 1500 dobrovolníků v celé ČR. Celkem má po České republice 50 sběrných míst, kde lze petice podepsat.

Popíjením irské whiskey jen zdůraznil svou kritiku o zavedení prohibice v české zemi. „Dejte státu problém a vymyslí zákaz. Nic jiného neumí,“ uvedl. Lidé prý nechápou, proč mají být chráněni plošným zákazem prodeje tvrdého alkoholu.

Jakl je podle svého názoru pro řadu občanů dostatečně známým uchazečem o Hrad. „Za svůj život jsem se vyjadřoval otevřeně a veřejně k mnoha tématům,“ řekl novinářům. Na prezidenta kandiduje s přesvědčením, že je třeba bránit se „diskriminaci všeho druhu“. Jakl také podporuje svobodné tržní prostředí a staví se proti „násilnému kolektivismu“.

Favoritem průzkumů veřejného mínění je mezi prezidentskými kandidáty bývalý premiér Jan Fischer. Někdejšímu předsedovi úřednické vlády nahrálo odstoupení ekonoma Jana Švejnara z klání o křeslo na Hradě. Na druhém místě se objevuje jméno dalšího bývalého premiéra Miloše Zemana.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET