VIDEO „Prezident“ Jakl oznamuje vystoupení z EU
Publikováno 23.10.2012 v kategorii: Jakl President!, Ozvěna

Novoroční projev prezidenta republiky Ladislava Jakla. Tak se jmenuje nový předvolební klip možného uchazeče o post hlavy českého státu, který se šíří internetem. „Prezident“ Jakl v něm oznamuje vystoupení naší země z Evropské unie.

„Léta slýcháme od našich politiků a slyšeli jste to i od mých neúspěšných protikandidátů na úřad prezidenta České republiky, že Evropská unie vzkvétá. Slýchali jsme, že vstupem do EU začne éra prosperity a blahobytu, že rozkvete naše životní prostředí, že bude vymýcena korupce a zločinnost, že se nám otevře svět a sousední trhy. Slýchali jsme, že nebude nijak dotčena naše suverenita a rozšíří se naše svobody,“ začíná svůj „novoroční projev“ Jakl.

„Předpokládám, že jste si mě nezvolili hlavou státu, abych vám i já takhle lhal. Ne, Evropská unie nevzkvétá,“ pokračuje po vzoru prvního Havlova prezidentského projevu a upozorňuje, že unie je prostorem hluboké dluhové krize.

Čas bruselského diktátu skončil

Stejně tak je podle Jakla Evropská unie prostorem rostoucího sociálního a společenského napětí mezi národy a prostorem diktátu silnějších. Jako čerstvě zvolený prezident však není Jakl v originálním předvolebním klipu zdaleka jen negativní.

V novoročním projevu se rozhodl oznámit zásadní zprávu, kterou jako nový prezident podnikl, protože se nehodlal smířit s tím, že byla naše demokracie demontována a parlament se změnil v bezduchou hlasovací mašinu schvalující bruselské direktivy.

„Ne, EU nevzkvétá a naše členství v ní nám přináší víc škody, než užitku. Proto využívám této chvíle, abych vám oznámil své zásadní rozhodnutí. Dnes dopoledne jsem poslal jménem ČR dopis předsedovi Evropské rady, že Česká republika dnešním dnem vystupuje z Evropské unie a stává se nezávislým, svobodným státem. Čas bruselského diktátu skončil,“ zakončuje Ladislav Jakl ve svém – zatím – fiktivním prezidentském projevu.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET