Novoroční projev prezidenta republiky Ladislava Jakla
Publikováno 23.10.2012 v kategorii: Jakl President!

Vážení spoluobčané, milí přátelé.

Rád bych Vám u příležitosti dnešního svátečního dne popřál do nového roku hodně štěstí, zdraví, spokojenosti a radosti ze života.

Léta slýcháme od našich politiků – a slyšeli jste to i od mých neúspěšných protikandidátů na úřad prezidenta České republiky, že Evropská unie vzkvétá.

Slýchali jsme, že vstupem do EU začne éra prosperity a blahobytu, že rozkvete naše životní prostředí, že bude vymýcena korupce a zločinnost, že se nám otevře svět a sousední trhy.

Slýchali jsme, že EU zajistí naše pevné postavení na mezinárodní scéně, že nebude nijak dotčena naše suverenita, že demokracie bude posílena, zlepší se politická kultura a rozšíří naše svobody.

Předpokládám, že jste si mě nezvolili hlavou státu, abych Vám i já takhle lhal.

Ne. Evropská unie nevzkvétá.

Evropská unie není prostorem prosperity, ale prostorem hluboké dluhové krize.

Evropská unie není prostorem spolupráce a harmonie, ale prostorem rostoucího společenského napětí mezi sociálními vrstvami i národy, prostorem diktátu silnějších a prostorem bezohledného uspokojování mocných zájmových skupin na úkor všech ostatních.

Evropská unie nám nepřinesla zlepšení životního prostředí, ale na její hrubý nátlak byla naše zem zamořena slunečními panely z jedovatých látek, monstry obludných větrníků a nekonečnými lány žluté řepky, jejíž olej musíme povinně nalévat do nádrží svých aut, ničit tak jejich motory a poškozovat ovzduší mastným dýmem. A to vše za cenu dražší elektrické energie, za niž platíme do kapes vychytralým zeleným mafiím.

Naše demokracie nebyla posílena ale demontována, parlament se změnil v bezduchou hlasovací mašinu, schvalující jednu bruselskou direktivu za druhou. To vše na přání lobbyistických skupin, platících své kanceláře v Bruselu, přes které prosazují další a další sobě na míru šité zákony.

Tím, že politika zmizela, zmizela i politická kultura. Politická debata se změnila ve vzájemné osočování a kriminalizaci. Občanům je jedno, koho si zvolí, protože hlasovacího robota může dělat každý.

Lhali i ti, kdo říkali, že naše suverenita nebude dotčena. Naše suverenita je dnes pouhým odleskem nezávislosti, za kterou umírali naši dědové. Naši představitelé nesmějí jednat v zájmu českého voliče, protože jinak hrozí z Bruselu sankce.

Zločinnost a korupce nebyla vymýcena, jak nám slibovali, ale naopak dostala novou transfúzi v podobě miliard, které náš daňový poplatník povinně posílá do Bruselu, aby se nám část vrátila na nesmyslné projekty, vymyšlené jen k obohacení klientů tohoto systému.

Role rozdělovačů veřejných peněz jen vzrostla a jejich kontrolovatelnost se snížila. Výsledkem jsou úplatkářské aféry a všeobecná praxe přihrávání zakázek.

Otevření se světu po našem vstupu do Evropské unie proběhlo. Ale jen jednostranně. Všichni smějí k nám a my nesmíme nic namítat. Nám se však trhy zemí EU neotevřely. To ví každý, kdo se tam pokouší podnikat, pracovat či vyvážet zboží a služby. Jsme členem druhé kategorie, pro kterého platí řada otevřených i skrytých omezení.

Naše svobody nebyly po vstupu do Evropské Unie rozšířeny. Jsou ořezávány každý den, každým novým nařízením či zákazem. Počet razítek nutných při každém kroku se nesnižuje ale stále roste. Moc úředníka razítkem vládnoucího roste také a spolu s tím i pokušení tuto moc zneužívat.

Neexistuje oblast, která by dnes nebyla nesmyslně regulována. Od zcela nepochopitelných dopravních omezení, po šikanování živnostníků či všech dobrovolných aktivit. V mnoha oblastech života jsme dnes tam, odkud jsme před 24 lety utíkali.

Ne. Evropská unie nevzkvétá a naše členství v ní nám přináší více škody než užitku.

Proto využívám této chvíle, abych Vám, milí spoluobčané, oznámil své zásadní rozhodnutí. Dnes dopoledne jsem poslal jménem České republiky dopis předsedovi Evropské rady, že Česká republika dnešním dnem vystupuje z Evropské unie a stává se opět nezávislým svobodným státem.

Státem připraveným ke spolupráci s kýmkoli, ale pouze za vzájemně výhodných podmínek. Čas bruselského diktátu skončil.

Webdesign: Kabris|NET