Aliance útočí
Publikováno 21.04.2010 v kategorii: Zlehka

Tenhle útok měl přijít už dávno. Jsou přece hodnoty, pro které stojí za to pozdvihnout zbraň a jít do boje. Ale díky za to, že přišel alespoň dnes.

Ve stínu popela ze sopky s jednoduchým názvem Eja-Fjala-Jakl, který je ale nad síly mnoha žurnalistů, takže ji přejmenovali na jakousi „islandskou sopku“, odehrála se včera v Praze historická událost. Vznikla Aliance P. I. V. Tedy Pivně Inteligentních Výčepů.

Tenhle přelomový projekt se rodil rok, než ho konečně pět duchovních otců představilo světu na včerejší tiskové konferenci. Majitelé pěti zcela výjimečných pražských hospod, které si nevystačí s nabídkou těch nejprofláknutějších piv z továrních velkovýroben ale snaží se svým zákazníkům nabízet produkty zajímavých malých českých pivovarů a mikropivovarů (a občas pro zpestření i nějakou tu pivní zajímavost ze zahraničí), si řekli, že by měli spolupracovat.

Malé pivovary často nemají na to, aby zavážely po jednom či dvou sudech do jednotlivých hospod, nemají ani na to, aby vedly nějakou větší propagační kampaň. A od toho je nyní Aliance P.I.V. Její členové se dokáží dohodnout nejen na společném odběru, ale hlavně na výrobě propagačních materiálů, podporujících dobrá nefabriková česká piva.

Zakládajícími členy Aliance P. I. V. jsou První Pivní Tramway, Zlý časy, Merenda, Obžerství a U prince Miroslava. Spojuje je hlavní věc: tzv. rotující pípy. Tedy pípy, na kterých se kromě základní nabídky střídají různé zajímavé značky. A ještě je spojuje péče o to, aby každý zákazník dostal o vybraném pivu všechny základní informace, jejichž absence bývá rozšířenou nemocí i u jinak velmi dobrých hospod s pestrou nabídkou.

Další členové budou určitě přibývat, stačí splnit výše uvedené základní parametry. Už nebudeme zoufalí bloudit ulicemi plnými vývěsních štítů s pořád stejnými názvy mamutích pivovarů. Máme tu Alianci, která nám zaručí péči o naše mlsné jazýčky.

Mamuti, co za miliony vytrubujete do světa, že jen to vaše pivo je to pravé, třeste se. Aliance útočí.

Webdesign: Kabris|NET