Heger na Hrad!
Publikováno 15.01.2013 v kategorii: Zlehka

Do finále prezidentských voleb postoupil předseda strany TOP 09 Schwarzenberg. Což o to, po Kalouskovi je to asi nejviditelnější figura této strany a pozornost si jistě zaslouží.

V jeho stínu ale v TOP 09 poctivě pracuje člověk, před jehož smělými plány blednou nejen cíle obou prezidentských finalistů, ale i všech prezidentů v historii celého světa. Tím skromným mužem je ministr zdravotnictví Heger.

To je ten člověk, který by si zasloužil post nejvyšší. Nejen post prezidenta republiky, ale nejlépe ředitele celé zeměkoule a s absolutními pravomocemi. Teprve pak by mohl realizovat své ambiciózní projekty, které z lidstva učiní navždy šťastné a zdravé pokolení.

Před nedávnem unikl na veřejnost jeden malý střípek jeho prezidentského programu, se kterým se, bohužel, pan Heger ze své skromnosti rozhodl ještě pět let počkat a dát zatím přednost svému staršímu stranickému kolegovi. Tím střípkem je návrh, aby v každé hospodě povinně podávali alespoň jeden nealkoholický nápoj levnější než pivo.

Je to velmi moudré a promyšlené opatření. Jeho autor dobře ví, že lidé jsou spořiví a často si huntují své vlastní zdraví jen proto, aby ušetřili. Pan Heger si ale váží jejich zdraví víc než oni sami, a tak je chce citlivou cenovou politikou dovést k životu zdravějšímu.

Použil jsem své tajné výzvědné nástroje a podařilo se mi objevit zbytek jeho volebního programu. A protože nejsem lakomý, podělím se s vámi o jeho některé zajímavé náměty. Pan Heger totiž nezůstal jen u piva a limonád.

Dalším z bodů programu je, aby alespoň jeden kvalitní stejk na jídelním lístku byl levnější než nezdravý gothaj. Aby alespoň jedna kvalitní whisky byla levnější než buhvízčehodestilovaný tuzemák. Aby alespoň jedno zdravé francouzské víno bylo levnější než sklepmistr a cechovní pohár.

Jenže pan ministr nezůstal jen u restaurací a v dalším článku svého projektu se věnuje všem obchodům. Zde požaduje, aby alespoň jeden druh celozrnného chleba byl levnější než rohlík. V oddělení elektroniky musí být alespoň jedna špičková audio souprava levnější než ty uřvané za pár tisíc, co vám akorát oddělají sluch. Plešatí (jako já) budou mít slevu na čepice, aby nenastydli.

I do ulic nechá pan Heger vtrhnout své dobro. Hanbáři budou mít ve Smečkách slevu na inteligentní a vzdělané prostitutky, z nichž aspoň jedna musí být levnější než největší sexbomba v týmu, která neumí o zdravém stylu života říct ani bé.

Alespoň jedna dovolená u moře musí být levnější než pouhá procházka do lesa na houby. Taxíky budou levnější než tramvaje i vlaky, kde stejně lidé častěji chytí tak leda chřipku než další spoj.

Nejlevnější bude zdravý rozum. Pan Heger správně pochopil, že jinak ho valná část lidí nechá ležet v regálu a  místo něj si koupí dnešní noviny.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET