Reakce na z prstu vycucaný článek Lidových novin
Publikováno 23.01.2013 v kategorii: Hrubá záplata

Není pravdou, že amnestii připravovala trojice Jakl, Hasenkopf, Koudelka. Připravoval ji prezident republiky v osobních debatách se svými blízkými spolupracovníky. To říkám stále.

Lidové noviny otiskly 19. ledna zcela nepravdivý článek, týkající se mj. mé osoby. Již 2. ledna jsem těmto novinám na jejich dotaz o tom, jak probíhalo sestavování parametrů amnestie, řekl, že amnestie vznikla v polemických debatách. Na otázku, jak široký byl okruh spolupracovníků, které prezident do polemiky zapojil, jsem řekl, že to byl okruh tří lidí. Oba lidé, které jmenují LN, mezi ně nepatří.

LN vše stavějí na nějakém textu jednoho z expertů. Z něj ale nijak neplyne, že by se jeho autor podílel na polemice s prezidentem o amnestii, což také není pravdou. Podobných textů jsem za poslední léta viděl mnoho, i od exministra Pospíšila nebo od kohosi z Ústavního soudu. Také není pravdou, že bych měl kdy „na starosti“ milosti, není pravdou, že by v debatách o amnestii kdy zaznívala jména dvou v LN jmenovaných stíhaných osob, není pravdou, že by prezident „neměl v lásce“ toho malůvkáře po plakátech, atd. Není ani pravdou, že bychom něco o amnestii „nejpřísněji“ tajili. Co věta, to nesmysl.

Někteří čtenáři mi nyní vyhrožují i smrtí. Možná o tom pak LN napíší, že jsem ty jimi inspirované násilníky přepadl.

Webdesign: Kabris|NET