Zaorálek není jen lhář a hulvát, je ještě k tomu trdlo
Publikováno 25.01.2013 v kategorii: Hrubá záplata

Pan Zaorálek se už dva týdny snaží dělat kauzu z toho, kdo prý připravoval znění amnestie. Přestože jsem hned druhý den po jejím vyhlášení oznámil, že amnestie vznikala v debatě pana prezidenta s úzkým okruhem jeho tří nejbližších spolupracovníků (to opravdu najednou nikdo neví, kdo to je?), mohutně se živí fáma, že vznikala kdesi mimo prezidenta mezi tajemnými experty.

O to teď ale nejde. Jde o to, že Zaorálek ve svém tažení použil zákon 106/99 o svobodném přístupu k informacím a na autorství amnestie se táže pana prezidenta touto cestou. Vtipné je, že se svým týmem nedokázali takovou jednoduchou žádost sepsat a prostě jen systémem „ctrl c ctrl v“ zkopírovali už dva týdny kolující hromadný e-mail údajného piráta Jakuba Michálka (ročník 1989). Zaorálek má zajímavé představy o kultuře komunikace mezi nejvyššími ústavními činiteli. Prostě zkopíroval cizí text na hlavičkový papír, sám ho nečetl, i s chybami podepsal a odeslal prezidentu republiky.

Myslel jsem si nejdřív, že jde o podvrh a že si někdo ze Zaorálka vystřelil. On se ale k dopisu hlásí. A víte, jak pro Novinky.cz obhajuje fakt, že se jeho žádost zcela shoduje s cizím dopisem? To je fakt zábavné:

„Nemohu to vyloučit, protože jsem konzultoval tuto záležitost s některými právníky a je možné, že předchozí žádost vychází z podobných zdrojů, řekl Zaorálek s tím, že se samotnými Piráty věc neprobíral.“

Aha. Tak pan Zaorálek musel těch pár řádek konzultovat s právníky. Náhodou stejnými „právníky“, jako ten chlapec od pirátů. A ti právníci mu poradili i oslovení „Dobrý den“ a úplně stejnou grafickou úpravu. Ale zároveň mu tak nějak neřekli, co má takové podání obsahovat, takže Zaorálkův dopis za žádost podle zákona 106/99 nelze považovat.

Kdyby byl aspoň chlap a řekl: no tak jsem to zkopíroval. Ale on se vytasí s historkou, že to „konzultoval z právníky.“ Ono je někdy lepší, pane Zaorálku, konzultovat některé kroky s normálním lidským rozumem. Že ho nějak nemůžete najít? Tak to potom chápu, že vám nezbývá než kopírovat do úředních listin pirátské spamy.

L. Jakl

Webdesign: Kabris|NET