Vyhlašuji velkou mediální soutěž
Publikováno 21.08.2014 v kategorii: Zlehka

Novináře kritizuji často a rád. Často zejména proto, ježto jim často chybí serióznost, profesionální poctivost a novinářské řemeslo, především základy češtiny. Bídu české žurnalistiky znám dobře. Vždyť jsem sám původem novinář.

Ona ale veškerá ta kritika stejně k ničemu nevede. Poučit se nechají jen ti, co to nepotřebují. Zato ti, kterým by to pomohlo, jsou ke kritice hluší a slepí. A nejenže tahle kritika – jak je vidět – k ničemu nevede. Je jí navíc všude moc. Nikde žádný veselý boj o zrno a nové jesle v akci Zet. Nikde nic pozitivního.

Tak jsem se rozhodl pozitivní věci v našich novinách začít hledat. Takové pátrání ale nebude snadné a sám bych na to nestačil. Potřebuji pomoc. A tak se obracím na vás, milí čtenáři.
Pokud by se vám podařilo v českých denících najít jednu jedinou zprávu, která by byla pravdivá, objektivní, neobsahovala by prvky komentáře a ještě by byla dobře česky, napište mi, prosím. Najděte jedinou zprávu, která nebude manipulativní, tendenční, nepodložená. Jedinou zprávu, která nikomu nefandí a nikoho neostrakizuje. Poctivý nálezce bude odměněn jedním dobrým pivem (ale musí se o výhru podělit s autorem zprávy).
Nehledejte v médiích samá negativa. To umí každý, to nedá žádnou práci. Zkuste najít jeden jediný dobrý, poctivý, objektivní, běžně dlouhý zpravodajský text, jediný článek, který je napsán správně. Vím, že to nebude snadné, ale člověk si nemá dávat jen snadné úkoly.

No, a když se vám to do měsíce nepodaří a žádný pravdivý článek v novinách nenajdete, hodnotnou cenu si nechám a při její konzumaci to obrečím.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET