Závěrečná zpráva – SKUTEČNÁ LIGA 2015
Publikováno 17.12.2015 v kategorii: Ozvěna

Rok uběhl jako voda a SKUTEČNÁ LIGA 2015 je za námi. Tato unikátní hudební soutěž, kde soutěžící hrají vždy živě před odbornou porotou, kde je zásadním kritériem vlastní tvorba a kde nezáleží na žánru, či hudebním stylu, má za sebou již 1 ročník.

Cílem hudební, autorské soutěže SKUTEČNÁ LIGA je vyhledávání talentů, pomoc při profesním růstu a v neposlední řadě pomoci s realizací koncertů a festivalového hraní mladým, nadějným kapelám, které by se bez pomoci Skutečné Ligy na tato podia nedostali. Jedenáctý ročník Skutečné Ligy 2015 měl svá specifika. Bylo přihlášeno 114 hudebních souborů, porotci zhlédli více než 200 hodin živé hudby. Koncertů se účastnilo cca 2400 diváků. Na webu MusicMap.tv bylo zveřejněno 225 videozáznamů a rozhovorů s celkovým počtem 140 000 oslovených fanoušků, kteří videa shlédli. Kvalita soutěžících se nebývalým způsobem zvedla, takže porotci měli opravdu těžký úkol a to již od základních kol. Skutečná Liga 2015 se odehrávala od 1. 7. 2015 a finále se uskutečnilo 12. 12. 2015 – tedy půl roku. Za toto období mnoho kapel doslova vyrostlo, takže finále bylo tak hudebně vyrovnané, že o umístění rozhodovali někdy i setiny bodů. Soutěž se konala již druhým rokem v úžasném KD Mlejn. Bez podpory paní ředitelky MgA. Dagmar Bednárikové, Marie Navrátilové, mistra zvuku Bohuslava Navrátila a mistra světel Jaromíra Sluky by se SL 2015 těžko v takové kvalitě mohla konat. Ve dvou semifinálových dnech a ve finále zvučila firma „Pink Panther“. Špičkový zvuk se dokonale odrazil na kvalitě podaných výkonů. Byl to velký umělecký zážitek. Součástí Skutečné Ligy je i Skutečná Liga Junior. Zde soutěží v základním kole kapely, kde věk hudebníků je menší než 19 let. Vítěz Juniorů automaticky postupuje do velkého finále.
SKUTEČNÁ LIGA 2015 také vyhlásila vítěze jednotlivých kategorií:

Cena diváků: SNAP CALL
Image – projev: SERPENCIA
Kytarista roku: LUKÁŠ VÁCLAVÍK (SNAP CALL)
Muzikant roku: ZDENĚK IMRAMOVSKÝ (U.M.P.)
Zpěvačka roku: NOEMI BOCEK (NOEMIRACLES)
Zpěvák roku: MARTIN JÁCHYM (THE COMMON SENSE)
Osobnost roku: LADISLAV JAKL

Do finále postoupili čtyři kapely a jedna skupina za Skutečnou ligu Junior. Zde je tedy konečné pořadí:
1.místo SNAP CALL 90,50 bodů
2.místo MARTIN JÁCHYM COMMON SENSE 89.75 bodů
3.místo NOEMIRACLES 89.25 bodů
4.místo ADAMBE 82.25 bodů
5.místo VIVIAN (junior) 74.50 bodů

SKUTEČNÁ LIGA 2015 splnila a dokonce předčila všechna očekávání jak porotců, tak diváků i soutěžících. Závěrečný koncert potvrdil špičkovou úroveň finalistů. Tyto kapely se mohou klidně postavit komukoli na naší hudební scéně a rozhodně nezapadnou. Těšíme se na letní festivaly (SKUTEČNÁ LIGA STAGE 2016), KDE SE NAŠI FINÁLISTÉ BUDOU PREZENTOVAT. Patronem SKUTEČNÉ LIGY 2015 byla zpěvačka, paní Lucie Bílá. Jsme velice rádi, že naše bezesporu
nejlepší zpěvačka tímto vyjádřila svoji podporu této soutěži. Moc děkujeme a vážíme si toho. Dalším člověkem, kterého bych rád jmenoval a poděkoval mu za jeho přístup je paní Ing. Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj České republiky. Udělením Záštity ministra projevila mimo jiné svou lásku k hudbě, o které bývalý ministr kultury pan Jandák prohlásil, že to žádná kultura není.
Moc a moc děkujeme.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem partnerům, sponzorům i přátelům Skutečné Ligy. Samozřejmě i soutěžícím a v neposlední řadě realizačnímu týmu SL 2015. Bez Vás by to nešlo. Zvláště pak děkuji porotě za její precizní práci. Zachovejte Nám přízeň. Těšíme se na SKUTEČNOU LIGU 2016 a ještě jednou děkuji, Lukáš Fousek N.S.E.F. Production, ředitel soutěže.

Vítěz SL 2015 – Snap Call

Vítěz SL 2015 – Snap Call

 

Webdesign: Kabris|NET