Křeslo pro hosta poctil novinář a bývalý tajemník prezidenta Ladislav Jakl
Publikováno 27.10.2016 v kategorii: Ozvěna

Odpovídal, vysvětloval, vyprávěl, naslouchal, zpíval, hrál na kytaru…a také se ptal! Novinář Ladislav Jakl, kterého si nejspíš vybavíte nejen v souvislosti s jeho bohatým výčtem funkcí, ale také jeho kandidaturou do prezidentského úřadu za Stranu svobodných občanů v roce 2012, klienty Anavity ve Vysočanech skutečně pobavil.

Povyprávěl jim totiž nejen o politice a svých koníčcích, ale prozradil i to, že je velkým milovníkem piva, o kterém toho hodně ví. Není prý však jen jeho náruživým konzumentem, ale zajímá se o něj tak, jako se někteří zajímaí o víno. Dokonce prý už navštívil i festival piva, kde bylo neuvěřitelných 93 kategorií tohoto Čechy tak oblíbeného nápoje.

Ladislav Jakl

„Pan Ladislav Jakl nám povídal skutečně o všem možném, mimo jiné zmínil, že je také signatářem manifestu D.O.S.T., jehož signatáři touto formou vyjadřují své znepokojení nad plíživou ideologizací veřejného života, nad diskriminující antidiskriminační agendou, a to s ohledem na dějinnou zkušenost středovýchodní Evropy s totalitou a s vědomím odpovědnosti občanů za osudy budoucích generací. Klienti se také dozvěděli o jeho spojení s projektem amnestie, kterou 1. ledna 2013 na konci svého novoročního projevu u příležitosti 20. výročí vzniku samostatné České republiky vyhlásil tehdejší prezident Václav Klaus. K tomuto kroku jej prý Ladislav Jakl tehdy dlouze přemlouval,“ přiblížil aktivizační pracovník DS Anavita ve Vysočanech Jiří Kolda další zajímavou debatu v rámci oblíbeného aktivizačního formátu Křeslo pro hosta.

Klientům pak veřejně známá osobnost zahrála na kytaru a zazpívala, protože kromě žurnalistiky a politiky se věnuje také rockové hudbě, a to jako autor a člen skupin Etal a Folimanka Blues.

„Velmi příjemné odpoledne zakončil pak pan Jakl zpěvem blues, v němž se zpívá o Vysočanech a těžké práci ve zdejším podniku ČKD. Nevyznělo však vůbec smutně, bylo spíše příjemně a uklidňující. Za milou návštěvu jsme tomuto hostu poděkovali drobným dárkem,“ dodal ještě aktivizační Jura Kolda.

Na více fotografií z této akce se můžete podívat do naší Fotogalerie.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET