Kdo není Ladislav Jakl
Publikováno 14.08.2018 v kategorii: Jakl Senátor
  1. Člověk bez názoru

Naopak. Se svými názory dlouhá léta chodí umanutě na veřejnost, píše, mluví, beseduje, přednáší. Každý si může najít jeho tisíc článků, stovky rozhovorů, projevů, veřejných vystoupení, publikací. Všechny jsou o tomtéž: že svobodu člověka nelze omezovat ani pod tou nejlíbivější záminkou.

  1. Abstinent

To určitě není. Jeho koníčkem je pivo a pivovarnictví. Zajímá se o nejnovější či exotické pivní styly, o pivu píše a přednáší, pořádá degustace, navštěvuje pivovary a pivovarské akce u nás i ve světě. Snaží se zvýšit společenskou prestiž piva a o to, aby nejkvalitnější piva požívala stejnou vážnost, jako jiné špičkové nápoje.

  1. Sportovec

To zrovna. I když v mládí hrál basketbal a šachy, v dospělosti se sportu vyhýbá a je autorem teze, že dospělý chlap smí být viděn zpocený pouze v soukromí. Velmi rád ale chodí, především po Praze. Ujde klidně i mnoho kilometrů po těch nejzapadlejších ulicích.

  1. Rasista

Naprosto ne. Adoptoval cikánské batole, ze kterého je dnes dospělý muž, hrál v cikánské kapele, dělal vedoucího na táboře pro cikánskou mládež. Není ale slepý k problémům, které koncentrace cikánského etnika na některých místech působí.

  1. Ohebný charakter

Ani náhodou. Drží si své názory, ale třeba i ten svůj svérázný životní styl či vzhled včetně dlouhých vlasů, a to bez ohledu na společenské či profesní konvence. Zůstal a zůstane vždy svůj, novým kouskům ho nikdo nenaučí a ke změně nikdo nepřinutí.

  1. Modernista a pokrokář

Kdepak. S nedůvěrou a nelibostí vnímá ty různé novodobé móresy a před všemi bezhlavými experimenty a módními vlnami tvrdě hájí to, co se osvědčilo.

  1. Praktický a šikovný kutil

Cože? Od dětství vždy raději ležel v knihách, než aby si hrál se stavebnicemi. Proto vrchol jeho technických schopností je tak leda vyměnit žárovku, řemeslnickým náčiním by si nejspíše ublížil.

  1. Umělecký antitalent

Spíš naopak. Od dětství zpíval ve sboru, hrál na housle, dodnes hraje rockovou muziku, píše hudbu i texty písní. Hudba pro něj není jen koníčkem, ale spíše způsobem vnímání světa a také jazyk, kterým lze sdělovat i ty nejtajnější pocity.

  1. Kosmopolita

Tomu nevěřte. Navštívil mnoho zemí světa, ale cítí se českým vlastencem, po Česku rád a často cestuje, místo dovolených u moře raději podniká výlety po všech krásách naší země.

  1. Chlapácký masožrout

Jí spíš jako ženská. Rád si občas dá pěkný kus masa, ale když před něj postavíte lavor zeleniny, spase ho během chvilky.

  1. Hrabivec

To mu fakt není vlastní. Nevlastní ani byt, ani dům, ani chatu, ani chalupu, ani pozemky ani podíly ve firmách. Profit ho nikdy nezajímal, neusiloval o něj a nejcennějším jeho majetkem je 22 let stará kytara a 14 let stará škoda octavia.

  1. Nezadaný

Milé dámy, zapomeňte. Miluje svou partnerku Radku, se kterou žije 14 let, a žádná změna ho neláká.

  1. Uzavřený člověk

On??? Skoro denně je mezi lidmi, přáteli, kamarády, je členem několika part a organizátor mnoha setkání. Už 30 let chodí každý čtvrtek do jedné hospody v dolní části Vinohrad, kde vede nejstarší stolní společnost s evidovanou účastí na světě, registrovanou i v Guinnessově knize rekordů.

  1. Zbabělý slaboch

Ne, s tím fakt u něj raději nepočítejte, na to pozor.

  1. Politický šíbr

Ale kdeže. Na politice ho nikdy nezajímaly mocenské hry či prospěch, ale jen ideje. Politiku vnímá pouze jako nástroj k prosazování myšlenek, názorů, postojů. V tom je asi i trochu naivní snílek, ač s mnohaletou praxí ve vrcholové politice.

  1. Křtěný Vltavou

Ne, nenarodil se v Praze, nýbrž v Chebu. V Praze žije 39 let a možná právě pro svůj mimopražský původ nad krásou Prahy denně žasne a nikdy mu naše Praha nezevšední.

  1. Bezzásadový

No to zrovna. Své zásady naopak dodržuje až tvrdohlavě. Sám si určí pravidla, která pak ani za nic neporuší. A tak sveřepě čeká na přechodu zelenou, i když široko daleko nejede žádné auto, a ostatní na něj pak otráveně čekají.

Webdesign: Kabris|NET