Proč se europoslance Pospíšila divoch Jakl zeptal: jste homosexuál?
Publikováno 25.09.2018 v kategorii: Ozvěna

Kandidát SPD do Senátu Ladislav Jakl nedávno prolomil určité tabu a v televizní Aréně TV Barrandov se přímo zeptal jiného politika Jiřího Pospíšila zda je homosexuál. Přímou odpověď diváci neslyšeli, Ladislav Jakl na jiném místě vysvětlil, proč se tak předsedy TOP 09 ptal.  

Spolek Hej, občané  za silnou a suverénní Česko pořádal třetí zářijový čtvrtek manifestaci na podporu demokracie a suverenity Maďarska, v odporu proti tomu, že Evropský parlament souhlasil s návrhem na sankce, kdy by Maďarsku mohla být odebrána hlasovací práva v EU.
Jedním z řečníků na této sešlosti byl i kandidát SPD do Senátu Ladislav Jakl, který je toho názoru, že  je třeba se omluvit  za ty europoslance, kteří nereprezentují český národ a kteří jej zradili.
 
Divoch Jakl, jak jej nazval jeden z diváků zmíněné televizní diskuse,  se zmínil, proč  se v televizi zeptal Jiřího Pospíšila, zda je homosexuál. Ale nebylo mu už dovoleno vysvětlit, proč se ho na to ptá.
 
„Maďarsko bylo totiž Bruselem odsouzeno i za to, že nemá v ústavě ochranu genderizmu a není v ní výslovně uveden ani zákaz diskriminace na základě sexuální orientace. Chtěl jsem se tedy zeptat Pospíšila, že když hlasoval proti Maďarsku, zda se cítí diskriminován u nás. Česká ústava totiž také nemá uveden zákaz diskriminace na základě sexuální orientace,“ uvedl Jakl, jehož zajímalo, zda  Pospíšil nechystá také kroky proti České republice.
 
Výtky proti Maďarsku byly podle Jakla jen záminky. „Jde o vydírání a zastrašování a příště jsme na řadě my. Bruselští centralisté dle Jakla cítí, že odpůrci bruselské centralizace sílí, a proto chce, aby se navzájem zhnusili. Můžeme mít velmi odlišné názory, ale spolupracujme proti centralizaci EU,“  vyzval podobně jako ostatní řečníci české politiky Ladislav Jakl.
 
Webdesign: Kabris|NET